Connect with us

technokrata

Kamerás mobillal dolgozó digitális bolti tolvajok

Kütyük

Kamerás mobillal dolgozó digitális bolti tolvajok

A japán kiadók bejelentették, hogy nagyszabású hadjáratot indítanak az úgynevezett digitális bolti tolvajok ellen, vagyis azok ellen, akik a helyett, hogy megvásárolnák a könyvesboltokban kapható kiadványokat, digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonjaik segítségével inkább lefényképezik azok oldalait, és otthon teljesen ingyen elolvassák azokat.

Kenji Takahashi, egy a nagyobb japán kiadókat magába tömörítő szövetség vezetője szerint a tolvajlás ezen új válfaja napról napra egyre nagyobb problémát jelent, ugyanis a kamerás mobilok rohamosan terjednek, ráadásul a mobilokba integrált fényképezőgépek minősége is egyre jobb lesz.

Takahashi elmondta, hogy a digitális bolti tolvajok ellen indított kampány keretein belül első körben olyan plakátokat helyeznek ki a japán könyvesboltokban, melyek határozottan felszólítják a vásárlókat, hogy tartózkodjanak a könyvek kamerás mobiltelefonokkal történő lefényképezésétől. Az említett szövetség több mint 30 ezer plakátot nyomtatott ki, melyekkel várhatóan augusztus végétől lehet majd találkozni a boltokban.

Japánban jelenleg mintegy 20 ezer könyvesbolt található. A kisebb kereskedéseknek különböző anyagi nehézségek miatt egymás után kell bezárniuk, és az utóbbi időkben sajnos mind a hagyományos, mind a digitális bolti lopások egyre komolyabb gondokat okoztak a boltok tulajdonosainak. Azt egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy a digitális lopások ellen indítandó kampány vajon milyen eredményt fog hozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle