Connect with us

technokrata

Nagyszabású razzia a londoni mobiltelefon kereskedésekben

Kütyük

Nagyszabású razzia a londoni mobiltelefon kereskedésekben

A brit rendőrség egyre elszántabb harcot folytat a mobiltelefon tolvajok, illetve orgazdák ellen, melynek ékes bizonyítéka az a nagyszabású múlt heti razzia, melynek keretein belül a rendőrök a feltételezések szerint lopott készülékeket forgalmazó kereskedésekre csaptak le.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy amennyiben elveszítik mobiltelefonjaikat, vagy éppen ellopják tőlük azokat, lehetőleg mihamarabb tegyenek bejelentést a rendőrségen, ugyanis csak ily módon lehet hatékonyan felvenni a harcot a bűnözők ellen.

A legfrissebb jelentésekből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban az elmúlt esztendőben több mint 70 ezer mobiltelefont loptak el, vagyis a rendőrségre egyre nagyobb nyomás nehezedik a mobiltelefon lopási ügyek felderítésével kapcsolatban. Az elmúlt napokban Londonban végrehajtott razzia sikeresnek bizonyult, ugyanis a különböző mobiltelefon kereskedésekben tizenkét személyt tartóztattak le. Elmondások szerint független kereskedésekben éppúgy történtek letartóztatások, mint az ország nagy mobil operátorai által üzemeltetett boltokban.

A razziát természetesen komoly előkészítés előzte meg, így a nyomozók első körben alvilági körökben információkat gyűjtöttek, második körben titkos ügynököket küldtek a gyanúsnak talált kereskedésekbe, és csak ezt követően került sor a nagyszabású razziára. A rendőrség munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyságban a mobiltelefon lopások mellett fokozott problémát jelentenek a biztosítási csalásokhoz hasonló, úgynevezett ál mobil lopások.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle