Connect with us

technokrata

MyDevice: forradalmian új, mozgásérzékelős okostelefon

Kütyük

MyDevice: forradalmian új, mozgásérzékelős okostelefon

Egy MyOrigo nevezetű finn fejlesztőcég bejelentette azon vadonatúj okostelefonját, mely nem csak a hagyományos módon, gombok segítségével kezelhető, hanem akár egyszerű kézmozdulatokkal is.

A MyDevice névre keresztelt mobil készüléket a napokban először Londonban lehetett megtekinteni, ahol is a cég munkatársai elmondták, hogy bár az eszköz fejlesztése még folyamatban van, a MyDevice az idei év végéig várhatóan mindenképp meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

A 124 milliméter hosszú, 59 milliméter széles és 22,5 milliméter vastag okostelefon nagy méretű, érintésérzékeny folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak, mely természetesen nem monokróm, hanem színek megjelenítésére is képes. A MyDevice lelke nem más, mint a Tao Group nevezetű angol szoftvercég által fejlesztett Intent operációs rendszer. Az Intent könnyedén megbirkózik különböző webböngésző alkalmazások, digitális zenefájl lejátszó szoftverek, vagy éppen elektronikus levelezési kliens programok futtatásával.

A MyDevice többek közt már csak azért is forradalmian új mobiltelefonnak nevezhető, mert kezelését nem csak egyszerű gombnyomásokkal lehet megoldani, hanem akár úgy is, hogy magát a készüléket bizonyos irányokba elmozdítjuk, illetve elforgatjuk. A speciális mozgásérzékelő rendszerrel felvértezett készülék képes érzékelni, hogy az ember függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében, ennek megfelelően pedig változtatja a kijelzőjén megjelenített kép orientációját. Hasonlóképp a mobil mozgatásával, döntésével a kijelzőn megjelenő dokumentumokban lapozni, vagy akár zoomolni is lehet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin