Connect with us

technokrata

Star Wars Galaxies – útjára indult a legenda

Kütyük

Star Wars Galaxies – útjára indult a legenda

Az Everquest óta nem várták már annyira a leendő játékosok online játék megszületését, mint a Star Wars Galaxies esetében. A scifi rajongók által leginkább kedvelt világban szinte korlátlan lehetőségek tárulnak a kikapcsolódni vágyók elé.

Már évek óta dolgoznak a LucasArts és a Sony Online Entertrainment emberei azon, hogy kiadják az Everquest egyeduralmát minden bizonnyal megingató Star Wars Galaxies-t. Ez egyben tesztként szolgál a játékszoftvereket fejlesztő iparnak is, milyen következményekkel jár egy ekkora mérvű kiadás.

A Zelos Group egyik elemzője, Billy Pidgeon elmondása szerint a Sony tanult riválisaitól, főleg az Electronics Arts-tól (ez a cég a tavalyi év során bocsátotta útjára a The Sims Online játékát). Akkor úgy vélték, ez a játék hozza majd meg az online szórakozás esetében az áttörést, ám míg az offline kikapcsolódási formája az eladási statisztikák alapján egyértelműen nagyon népszerűnek bizonyult, Interneten keresztüli játékmenete nem fogta meg a felhasználók nagy részét. Éppen ezért az igen hosszúra nyújtott bétatesztelést írja fel a Star Wars Galaxies pozitívumok listájának élére Pidgeon, aki szerint a rajongók szűk köre által kipróbált játék így sokkal inkább számíthat sikerre a szélesebb közönség előtt is.

Következzék a fekete leves, azaz mennyibe is kerül mindez egy embernek. Az alapjáték ára 50 dollár (valahol 12 ezer forint környékén), ami a felsőbb árkategóriába sorolja be a többi, szórakozásra készített produktum között. A kiadások ezzel azonban nem értek véget, hiszen havonta 15 dollárba kerül, hogy hozzá is férhessünk a játékszerverekhez (aki egy éves előfizetést választ, annak csak havi 12, azaz évi 144 dollárjába kerül a Halálcsillag, Lando Carlissian vagy a woockie-k világában való elmerülés). A dobozhoz egyhavi előfizetés is jár.

A fentiekből is látszik, hogy elsősorban nem a magyar átlagember pénztárcájához van mérve a Star Wars univerzum alapos tanulmányozása; hiszen egy évnyi játék majdnem 50 ezer forintba kerül. Ennek ellenére a világ nálunk fejlettebb részein nagy sikert jósolnak a Star Wars Galaxies-nek, s bizonyára lesz néhány elszánt magyar rajongó is, aki vállalja ezt az anyagi terhet az utolérhetetlen hangulatért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák