Connect with us

technokrata

DHWG: összefogás az egymással kompatibilis eszközökért

Kütyük

DHWG: összefogás az egymással kompatibilis eszközökért

Tizenhét vezető fogyasztói elektronikai cég, számítógépgyártó vállalat, illetve mobiltelefon gyártó cég egymással összfogva létrehozta a DHWG-t (Digital Home Working Group), vagyis egy olyan non-profit szervezetet, melynek elsődleges célja közé tartozik a fogyasztói elektronikai eszközök, a mobiltelefonok, valamint a PC-k közötti digitális tartalom megosztás előrelendítése.

A DHWG alapítói között a következő nagyvállalatokat találhatjuk: Fujitsu, Gateway, HP, Intel, IBM, Kenwood, Lenovo, Matsushita Electric, Microsoft, NEC CustomTechnica, Nokia, Philips, Samsung, Sharp, Sony, STMicroelectronics, Thomson.

A DHWG olyan, nyílt ipari szabványokon alapuló együttműködési platformot szeretne létrehozni, melyre lényegében bármely technológiai cég nyugodt szívvel építhet, ugyanis biztos lehet abban, hogy terméke kompatibilis lesz a konkurencia különböző technikai megoldásaival. A szervezet tervei szerint a DHWG projekt keretein belül a közeljövőben olyan mobiltelefonok, kéziszámítógépek, személyi számítógépek, televíziós készülékek, set-top boxok, nyomtatók, zenelejátszó berendezések, DVD-lejátszók, digitális projektorok kerülnek majd forgalomba, melyek vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózatokon tökéletes együttműködésre lesznek képesek.

A DHWG projekt keretein belül kifejlesztett első termékek várhatóan 2004 közepén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban, és könnyen meg lehet majd ismerni őket arról, hogy egy egységes logó lesz látható rajtuk. Tudni lehet, hogy a szervezet tagjai többek közt olyan technológiákra kívánnak építkezni, mint amilyen például az Internet Protocoll, az UPnP, vagy éppen a Wi-Fi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle