Connect with us

Hirdetés

technokrata

DHWG: összefogás az egymással kompatibilis eszközökért

Kütyük

DHWG: összefogás az egymással kompatibilis eszközökért

Tizenhét vezető fogyasztói elektronikai cég, számítógépgyártó vállalat, illetve mobiltelefon gyártó cég egymással összfogva létrehozta a DHWG-t (Digital Home Working Group), vagyis egy olyan non-profit szervezetet, melynek elsődleges célja közé tartozik a fogyasztói elektronikai eszközök, a mobiltelefonok, valamint a PC-k közötti digitális tartalom megosztás előrelendítése.

A DHWG alapítói között a következő nagyvállalatokat találhatjuk: Fujitsu, Gateway, HP, Intel, IBM, Kenwood, Lenovo, Matsushita Electric, Microsoft, NEC CustomTechnica, Nokia, Philips, Samsung, Sharp, Sony, STMicroelectronics, Thomson.

A DHWG olyan, nyílt ipari szabványokon alapuló együttműködési platformot szeretne létrehozni, melyre lényegében bármely technológiai cég nyugodt szívvel építhet, ugyanis biztos lehet abban, hogy terméke kompatibilis lesz a konkurencia különböző technikai megoldásaival. A szervezet tervei szerint a DHWG projekt keretein belül a közeljövőben olyan mobiltelefonok, kéziszámítógépek, személyi számítógépek, televíziós készülékek, set-top boxok, nyomtatók, zenelejátszó berendezések, DVD-lejátszók, digitális projektorok kerülnek majd forgalomba, melyek vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózatokon tökéletes együttműködésre lesznek képesek.

A DHWG projekt keretein belül kifejlesztett első termékek várhatóan 2004 közepén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban, és könnyen meg lehet majd ismerni őket arról, hogy egy egységes logó lesz látható rajtuk. Tudni lehet, hogy a szervezet tagjai többek közt olyan technológiákra kívánnak építkezni, mint amilyen például az Internet Protocoll, az UPnP, vagy éppen a Wi-Fi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés