Connect with us

technokrata

Angliában is szabályozni kívánják a vezetés közbeni mobilozást

Kütyük

Angliában is szabályozni kívánják a vezetés közbeni mobilozást

A brit kormány azt tervezi, hogy decembertől törvényi úton fogja szabályozni a gépkocsivezetés közbeni mobiltelefon használatot, ami konkrétan azt jelenti, hogy év végétől kezdve a britek kézben tartott mobil segítségével már nem beszélhetnek vezetés közben.

A kormányzat tervezete szerint a törvénysértő sofőröknek 50 fontos büntetésre kell számítaniuk, azonban amennyiben egy-egy ügy egészen a bíróságig is eljut, a vétkesek pénzbüntetése akár az 1670 fontot is elérheti. A rajtakapott autóvezetők a pénzbírság kiszabásán kívül egyébként arra is számíthatnak, hogy három büntetőpontot kapnak a jogosítványukba.

“A gépjárművezetés közbeni mobiltelefon használat rendkívül veszélyes. Az utóbbi időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy nagyon sok sofőr a kezében mobil készüléket tartva vezet, mindenesetre remélem, hogy a törvényi szabályozás várhatóan megoldást jelent majd a problémára” – nyilatkozta David Jamieson, brit közlekedési biztonsági miniszter, majd hozzátette, hogy a vezetésről nem csak a mobiltelefonos beszélgetés vonja el a sofőrök figyelmét, hanem a rövid szöveges üzenetek írása és olvasása is.

“Úgy gondolom, hogy az új törvény hatályba lépését követően sokkal nagyobb lesz közútjaink biztonsága. Az ellenzőknek pedig azt üzenem, hogy elmulasztott mobil hívásba eddig még senki sem halt bele, viszont a felelőtlen mobilhasználat már rengeteg balesetet okozott” – tette hozzá Jamieson.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle