Connect with us

Új 3D grafikus gyorsító chip mobiltelefonokba

Kütyük

Új 3D grafikus gyorsító chip mobiltelefonokba

A naganói székhelyű Seiko Epson Corporation és az Oszakában székelő Fuetrek Company közösen kifejlesztett egy vadonatúj, integrált háromdimenziós hardveres gyorsítóval rendelkező mobiltelefon kijelző vezérlőchipet, az S1D13721-et.

A most bejelentett új mikrochip a közelmúltban debütált, 1 megapixeles digitális fényképezőgép kontrollert is tartalmazó S1D13751-ös processzor közvetlen utódjának tekinthető.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy mivel az S1D13721-ben fellelhető a Fuetrek egyik nagy teljesítményű 3D gyorsító megoldása, az új chip jelentős terhet vesz le a mobiltelefonok központi processzoráról, ugyanis ezen chipek mindeddig szoftveres módon valósították meg a háromdimenziós grafikákat. Az 1,3 megapixeles digitális fényképezőgép interfésszel ellátott új chip nagy felbontású grafikát, nagy poligonszámú háromdimenziós objektumokat és különböző real-time (valós idejű) effekteket hoz a mobiltelefonok folyadékkristályos kijelzőire.

Az S1D13721 páratlan teljesítményéről sok mindent elárul, hogy az új chip másodpercenként 130 ezer vertexet, illetve 3 millió pixelt képes megjeleníteni, miközben az általa megjelenített képek másodpercenkénti száma stabilan 40 körül tartható. A 160 érintkezős, FCBGA tokozású mikroprocesszor ára ezres tételben 3000 jen, vagyis mintegy 5700 forint. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az S1D13721-gyel a közeljövőben pontosan mely mobil készülékekben találkozhatunk majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom