Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hálózati fotónyomtató terminál kamerás mobilokhoz

Kütyük

Hálózati fotónyomtató terminál kamerás mobilokhoz

A Mitsubishi Electric Corporation munkatársai bejelentették azt az MS8000DSP-NT típusjelzésű hálózati nyomtató terminált, mely különböző nyilvános helyeken, kisebb-nagyobb boltokban elhelyezett berendezés segítségével minden korábbinál egyszerűbben lehet majd kinyomtatni az integrált digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonok segítségével készített fotókat.

Mivel a Mitsubishi újdonsága nem egy egyszerű, hanem hálózatba kapcsolt terminál, nem csak a közvetlenül előtte elhelyezkedő felhasználók nyomtathatják ki saját képeiket, hanem ezenkívül arra is lehetőség van, hogy a terminálokat használók egymásnak küldjenek nyomtatásra alkalmasnak talált fényképeket.

A Mitsubishi Electric képviselői elmondták, hogy az MS8000DSP-NT fotónyomtató terminállal a jövőben elsősorban nagyáruházakban, fénymásolással foglalkozó boltokban, illetve játékkereskedésekben lehet majd találkozni. A fejlesztők szerint a terminál várhatóan rövid időn belül nagy karriert fog befutni, különösen Japánban, ahol manapság már egyre több 1 megapixeles, vagy ennél nagyobb felbontású kamerás mobil van forgalomban.

A terminál berendezés használóinak lehetőségük van arra, hogy a mobiltelefonjaikon tárolt digitális fényképekről kis méretű, áttekintő képeket készítsenek, de természetesen akár az is megoldható, hogy nagyméretű fotókat nyomtassanak. A boltokban július 1-től kezdve felbukkanó MS8000DSP-NT működésében nagy szerepe van egy Windows 2000 operációs rendszert futtató PC-nek, az egész terminál tömege pedig mintegy 120 kilogramm. A terminál ára 1 millió jen (~1,9 millió forint), havi bérleti díja pedig 50 ezer jen (~96 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés