Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony Ericsson a CDMA helyett a GSM-re kíván koncentrálni

Kütyük

A Sony Ericsson a CDMA helyett a GSM-re kíván koncentrálni

A Sony Ericsson Mobile Communications bejelentette, hogy fel kíván hagyni egyes, az észak-amerikai piacokra szánt mobiltelefonok gyártásával, ami várhatóan érzékenyen érinti majd az ezen készülékeket chippel ellátó Qualcommot.

A japán-svéd vegyesvállalat munkatársai elmondták, hogy a Sony Ericsson az Egyesült Államok és Kanada mobilpiacára a jövőben már nem fog gyártani CDMA (Code Division Multiple Access), vagyis kódosztásos többszörös hozzáférési elven működő mobiltelefonokat. A gyártó képviselői hangsúlyozták, hogy a Sony Ericsson a japán piacot ezzel szemben továbbra is el fogja látni CDMA készülékekkel.

A döntés hátterében nem titkoltan az áll, hogy a Sony Ericsson a jövőben a világ legnépszerűbb, legszélesebb körben használt mobiltelefonos szabványára, a GSM-re (Global System for Mobile Communications) kíván összpontosítani. Összehasonlításképp, a legfrissebb adatok szerint a világ összes mobiltelefonjának több mint 75 százaléka GSM készülék, a CDMA szabvánnyal kompatibilis mobilok globális piacrésze pedig mindössze 18 százalék.

A mostani bejelentés lehet a garancia a növekedés fenntartására – nyilatkozta Katsumi Ihara, a mostanság komoly gondokkal küszködő Sony Ericsson elnöke. A vállalat képviselői egyébként ugyancsak most adtak hírt arról, hogy a Sony Ericsson németországi és Egyesült Államokbeli gyártóüzemeiből a közeljövőben mintegy ötszáz alkalmazottat fognak elbocsátani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés