Connect with us

technokrata

Broadcom: hajrá EDGE!

Kütyük

Broadcom: hajrá EDGE!

A Broadcom Corporation bejelentette, hogy nemrégiben megkezdte egy olyan vadonatúj mobiltelefon platform tesztpéldányainak előállítását, mely platformra építkezve a készülékek gyártásával foglalkozó cégek könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban olcsón fejleszthetnek majd EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) kompatibilis telefonokat.

A Broadcom EDGE platformja a vállalat BCM2132 típusjelzésű, EDGE/GPRS/GSM multimédiás alapsávú mikroprocesszora köré épül, ami az EDGE technológiának hála több száz Kb/s-os adatátviteli sebességet tesz elérhetővé.

A vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Broadcom szoros együttműködést folytat mind a mobiltelefon gyártókkal, mind pedig a mobil operátorokkal, ugyanis célja nem más, mint az EDGE megoldások lehető legrövidebb időn belül, széles körben történő elterjesztése. A Broadcom első EDGE termékei egyébként a közelmúltban sikerrel teljesítették az FCC szigorú tesztjeit, és amennyiben minden jól megy, akkor már az idei év harmadik negyedévében megkezdődik a tömeggyártásuk.

“Azt tapasztaljuk, hogy világszerte egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az EDGE technológiák iránt. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy a mobiltelefonos szolgáltatók továbbra is húzódzkodnak a harmadik generációs rendszerek meglehetősen drága üzembehelyezésétől. Az EDGE lényegében minimális infrastrukturális változtatásokat igényel, és relatíve olcsón meg lehet valósítani” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az Instat/MDR piackutató cég egyik vezető elemzője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle