Connect with us

technokrata

Az NTT DoCoMo világszerte el kívánja terjeszteni az i-mode-ot

Kütyük

Az NTT DoCoMo világszerte el kívánja terjeszteni az i-mode-ot

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy a világ számos telekommunikációs vállalatával előrehaladott tárgyalásokat folytat népszerű mobil Internet szolgáltatása, az i-mode különböző országokban történő beindításával kapcsolatban.

A legnagyobb japán mobil operátorként jegyzett cég munkatársai elmondták, hogy az NTT DoCoMo számos nemzetközi tervvel rendelkezik, így például nemcsak az i-mode-ot, hanem saját harmadik generációs szolgáltatásait is több külföldi országban meg szeretné honosítani.

Az i-mode szolgáltatás Japánon kívül jelenleg Németországban, Belgiumban és Hollandiában a KPN Mobile nevezetű operátor, Franciaországban a Bouygues Telecom, Tajvanon pedig a KG Telecommunications révén érhető el, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy Spanyolországban a Telefonica Mobiles is hamarosan beindítja első ilyen mobil Internet szolgáltatását. Egyes források szerint az NTT DoCoMo jelen pillanatban többek közt Olaszország harmadik legnagyobb mobil szolgáltatójával, a Wind Telecomunicazionival is tárgyalásokat folytat i-mode ügyben.

A legfrissebb piackutatási adatok szerint jelenleg Japánban immár több mint 38 millióan veszik igénybe a különböző i-mode szolgáltatásokat, ezzel szemben a nem japán i-mode felhasználók száma még csak mintegy 600 ezerre tehető. Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy ez utóbbi szám rövid időn belül többszörösére fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle