Connect with us

technokrata

3G forradalom Japánban: jó minőségű készülékek, nagy lefedettség, alacsony árak

Kütyük

3G forradalom Japánban: jó minőségű készülékek, nagy lefedettség, alacsony árak

Japánban egyre többen használnak harmadik generációs mobiltelefonokat, mely elsősorban annak köszönhető, hogy ezen új generációs készülékek mára kinőtték gyermekbetegségeiket, és a szigetországban egyre nagyobb a harmadik generációs szolgáltatások lefedettsége.

Nobuharu Ono, Japán vezető mobil operátorának, az NTT DoCoMo-nak egyik vezetője a napokban New Yorkban megrendezett CeBIT America telekommunikációs szakkiállítás keretein belül elmondta, hogy cége már 2001 óta foglalkozik 3G szolgáltatásokkal, azonban a japán 3G piacon igazán csak az idei év elején történt robbanás.

Ono utalt arra, hogy míg 2002 januárja és 2003 januárja között az NTT DoCoMo 3G előfizetőinek száma 50 ezerről 150 ezerre növekedett, addig idén január és május között már több mint 200 ezer új 3G előfizetőt regisztrálhatott a vállalat. Ennek a rendkívül dinamikus növekedésnek elsősorban az áll a hátterében, hogy a harmadik generációs technológiák kapcsán felmerülő nehézségeket mára már sikerült orvosolnunk, valamint nem elhanyagolható tényező, hogy 3G lefedettségünk nemrégiben meghaladta a 91 százalékot – nyilatkozta Ono, majd hozzátette, hogy a legújabb 3G készülékek már mind árukat, mind pedig tömegüket tekintve képesek versenyre kelni a korábbi 2G-2,5G telefonokkal.

Az Európában és a világ legtöbb régiójában egyelőre még csak szárnyait bontogató harmadik generációs technológia Japánban már csak azért is egyre népszerűbb, mert általánosságban véve olcsóbb a használata, mint az elavultabb technológiáké. Összehasonlításképp, míg a 2G szolgáltatások esetében közel 100 forintos percdíjról beszélhetünk, addig a 3G készülékek segítségével akár 58 forintos percdíj mellett is beszélhetnek a japánok, akik számára egyébként adott adatmennyiség letöltése 3G-vel kevesebb mint tizedannyiba kerül, mint 2G-vel. A végére pedig csak annyit, hogy Japánban várhatóan 2010-ben vezetik be széles körben a 4G szolgáltatásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák