Connect with us

technokrata

Majdnem 30 milliárd forintos kárt okozó kalózok a horgon

Kütyük

Majdnem 30 milliárd forintos kárt okozó kalózok a horgon

Az olasz rendőrség grandiózus eljárása során 181 embert tartóztatott le, akiknek mind köze volt a 118 millió eurós (ez közel 30 milliárd forint) károkozásban.

181 ember, 118 millió euró értékű hamis szoftver – egyike a valaha történt legnagyobb fogásnak, amit (az olasz hatóságok) elértek. Az ˝Egér hadművelet˝ névvel illetett eljárást a Guardia di Finanza, azaz az olasz gazdasági rendőrség vitte véghez. Az akció a BSA támogatását is élvezte.

˝Az eset bizonyítja, hogy mennyire valós a növekvő kalózkodás jelentette fenyegetés – különösen, ami az Internetet illeti, hiszen gyakran ezt a felületet használják piacként˝ – mondta Beth Scott, a Business Software Alliance elnöke. ˝A BSA internetes szankcionáló programja Európán keresztül több hatósággal is együttműködik – mint például a Guardia di Finanza-val. Ezek az együttműködések hozzásegítenek minket egy biztonságot és legális digitális világhoz.˝

Mit találtak a rendőrök? Szoftverek illegális másolatainak ezreit, zenéket, filmeket, PC-ket, CD- és DVD-írókat és videofelvevő eszközöket. A legtöbb kalózszoftver egyébként az Adobe, az Apple, a Macromedia, a Microsoft és a Symantec eredeti programjának másolata volt.

E-maileken és illegális website-ok révén működött a hálózat, ezeken keresztül terjesztették a programok kalózmásolatait. Összesen 12 webhelyet és 28 e-mailcímet figyeltek a rendőrök, illetve találtak bűnösnek. A történtek méretére utal az is, hogy még további 10 ezer ember után nyomoznak a hatóságok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle