Connect with us

technokrata

Bejelentették a legújabb, továbbfejlesztett Bluetooth szabványt

Kütyük

Bejelentették a legújabb, továbbfejlesztett Bluetooth szabványt

A Bluetooth specifikáció legújabb verzióját a napokban Amszterdamban zajló Bluetooth World Congress nyitónapján jelentették be hivatalosan.

Az 1.2-es verziószámot viselő Bluetooth szabvány kapcsán elsősorban a korábbi együttműködési problémák orvoslásáról, a hang- és adatátvitel minőségének javításáról, illetve az 1.1-es verziójú szabvánnyal való tökéletes kompatibilitásról kell említést tennünk, mint legfontosabb jellemzőkről.

A most bejelentett új Bluetooth specifikáció először tartalmaz úgynevezett adaptív frekvencia ugrási lehetőséget, melynek köszönhetően a közeljövőben forgalomba kerülő újgenerációs Bluetooth eszközök már nem interferálnak a hozzájuk hasonlóan ugyancsak 2,4 GHz-es frekvencián működő 802.11b szabványú berendezésekkel. A fejlesztők elmondták, hogy a Bluetooth 1.2 minden korábbinál kiválóbb hangminőséget eredményez, valamint utaltak arra, hogy esetében megszűnik a sokszor roppantul zavaró visszhangosodás.

“Az elmúlt időkben rendkívül sokan próbáltak már ki különböző Bluetooth kompatibilis eszközöket, és sokan közülük sajnos elégedetlenek voltak ezen vezeték nélküli technológiával. Örömmel jelenthetem, hogy most itt az 1.2-es Bluetooth technológia, mely minden korábbi problémát orvosol” – nyilatkozta Mike McCamon, a Bluetooth Special Interest Group vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle