Connect with us

technokrata

A SAGEM Java-technológiákat alkalmaz mobil készülékeiben

Kütyük

A SAGEM Java-technológiákat alkalmaz mobil készülékeiben

A SAGEM ma jelentette be, hogy mobil eszközeiben Java-technológiákat fog alkalmazni.

A SAGEM a vezeték nélküli iparág Java-technológiájának (Java Technology for the Wireless Industry, JTWI) integrálása érdekében a Sun Microsystems vállalattal működik együtt. A Java-technológia alkalmazása gazdagabb tartalom-szolgáltatás vételt tesz lehetővé a felhasználó számára, valamint a hálózat-üzemeltetők impozáns vezeték nélküli adatszolgáltatásokat kínálhatnak.

A SAGEM Java-képességekkel felruházott mobil telefonkészülékeiben alkalmazott JTWI technológia tartalmazza a Java 2 platformot, a Micro Edition (J2ME) Connected Limited Device Configuration (CLDC), a Mobile Information Device Profile (MIDP 2.0), a WMA és az MMAPI szolgáltatást. Ez az átfogó platform nyitott és szabványosított környezetet teremt a SAGEM felhasználói számára, amelyben lehetővé válik a készülékben telepített és a letöltött alkalmazások, pl. játékok, valamint egyéb üzleti és felhasználói alkalmazások futtatása.

˝Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy a piacon nagy igény van arra, hogy a mobiltelefonra szabványos alkalmazásokat lehessen letölteni˝ – mondta Thierry Buffenoir, a SAGEM Mobiltelefon-divíziójának első elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. A SAGEM mobiltelefonjaiba integrált JTWI segítségével a végfelhasználók egyedülálló módon élvezhetik a biztonságos és funkciókban gazdag alkalmazások előnyeit, valamint a magas szintű testre szabhatóságot.

A Sun Microsystems JTWI technológiája már a jövő készülékei számára készült. A Java-képességű készülékek felhasználói egyéni ízlésük szerint alakíthatják a telefon megjelenését és kezelését, valamint tetszésük szerinti alkalmazásokat tölthetnek le és használhatnak.

A JTWI kijelöli az utat a Java-telefonok új generációja számára. A 2002. szeptemberében indított Java Technology for the Wireless Industry kezdeményezés mára a megvalósítás fázisába lépett, és a gyártók elkötelezték magukat a JTWI-kompatibilis mobiltelefonok gyártása mellett. A JTWI kezdeményezés segítséget nyújt a világos funkciókészlet meghatározásában az OEM-ek számára, valamint egységes fejlesztési platformot biztosít, így arra ösztönzi a szolgáltatókat, hogy több vezeték nélküli szolgáltatást kínáljanak, és gazdagabb vezeték nélküli környezetet biztosítsanak a felhasználók számára.

A termékeiben alkalmazott MIDP 2.0 verzióval a SAGEM a mobiltelefonok Java-szabványainak legújabb fejlesztéseit alkalmazza, ami lehetővé teszi a mobiltelefonos alkalmazások teljesítményének és vezeték nélküli használatának bővítését. A Java szabványnak ez az új változata valóban bővíti a felhasználói felületet, fejlett hang-funkciókat biztosít, bővített grafikai képességekkel támogatja a játékokat, lehetővé teszi a mobil internetezést, valamint a biztonságos adatcserével és letölthető alkalmazások futtatásával sokféle egyéb lehetőséget is nyújt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle