Connect with us

technokrata

Vonalkód leolvasás mobiltelefonnal

Kütyük

Vonalkód leolvasás mobiltelefonnal

A Nextel Communications, a Motorola, valamint a Symbol Technologies képviselői a napokban közösen jelentették be a világ első, mobiltelefonokra csatolható, parányi vonalkód leolvasó berendezését.

A keresztségben Symbol PSM20i nevet kapott kiegészítő eszköz révén a mobiltelefonok immár nemcsak beszélgetésre, valamint üzenetküldésre használhatók, hanem többek közt arra is, hogy a cégek mobil munkatársai vezetékek nélkül, valós időben adatokat gyűjtsenek a segítségükkel.

A rendkívül kompakt kialakítású, egyetlen 39 grammos modulból álló Symbol PSM20i a Nextel Communications által forgalmazott egyes Motorola mobiltelefonokra csatlakoztatható. Ezen készülékek közé tartoznak többek közt az iDEN i88s, valamint iDEN i58sr típusjelzésű, integrált GPS (Global Positioning System) modullal ellátott mobiltelefonok. A 650 nanométer hullámhosszú lézeres technológiákon alapuló vonalkód leolvasó modult egyszerűen fel kell csatlakoztatni a megfelelő mobilokra, majd az általában a telefonok oldalán található Direct Connect PTT (Push To Talk) gomb megnyomását követően azonnal végre lehet hajtani a vonalkód leolvasást.

“A Symbol PSM20i sokkal kisebb méretekkel rendelkezik, mint a hagyományos, önmagukban használható vonalkód leolvasó készülékek, ezenkívül pedig esetében óriási előnyt jelent a Nextel-féle Java platformmal, illetve a Motorola iDEN készülékeivel való kompatibilitás” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Ernie Cormier, a Nextel egyik alelnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle