Connect with us

technokrata

Jönnek a többfeladatos, multitasking mobiltelefonok

Kütyük

Jönnek a többfeladatos, multitasking mobiltelefonok

A jelenleg forgalomban lévő mobiltelefonoknak egyelőre csak elhanyagolható része képes többfeladatos működésre, azonban minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben érkező új mobilok egyre nagyobb arányban lesznek ˝multitasking˝-os készülékek.

Magyarul a jelenleg kapható mobiltelefonok között nagyon ritkák az olyan modellek, melyek egy időben képesek futtatni például egy naptár alkalmazást, egy játékszoftvert, valamint egy MMS szerkesztőt, rövid időn belül viszont megjelennek majd azon új készülékek, melyek számára a többfeladatos működés semmilyen nehézséget nem jelent majd.

Szakértők szerint a gyártók az eddigiekben elsősorban azért nem dobtak piacra többfeladatos működésre képes készülékeket, mert nem álltak rendelkezésükre az ilyen működéshez elengedhetetlenül szükséges nagy teljesítményű mikroprocesszorok, illetve megfelelő adatsűrűségű memóriachipek. Mivel ezen alkatrészek fejlesztési munkálatai gőzerővel folynak, hamarosan lényegében már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a többfeladatos mobilok elárasszák a piacot.

Egyes források szerint a ˝multitasking˝-os mobiltelefonok első nagyobb hulláma idén ősszel, várhatóan októberben jelenik meg a piacon. Elemzők úgy vélekednek, hogy ezen újfajta készülékekkel minden korábbinál könnyebben lehet majd letölteni játékokat, és segítségükkel egyszerűbbé válhat az üzleti alkalmazások kezelése, valamint például a streaming audio szolgáltatások igénybe vétele. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a többfeladatos mobilok mennyivel növelik majd a letölthető játékok, illetve egyéb internetes mobil szolgáltatások piaci forgalmát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák