Connect with us

technokrata

A Nokia és a Kodak együttműködésével pillanatok műve lesz a mobil nyomtatás

Kütyük

A Nokia és a Kodak együttműködésével pillanatok műve lesz a mobil nyomtatás

A Nokia és a Kodak ma egy olyan együttműködési megállapodás aláírását jelentette be, amely a Nokia mobiltelefont használók számára kényelmes megoldást biztosít a digitális felvételek tárolására és kinyomtatására.

A Nokia képkezelő telefonok, például a Nokia 6600 felhasználói a Kodak Picture Center Online internetes képközpont szolgáltatásnak köszönhetően a fényképeiket a telefonjuk segítségével feltölthetik az internetre, tárolhatják és megoszthatják azokat másokkal, és ugyanott a képek papírmásolatát is megrendelhetik. A Nokia és a Kodak ezen kívül közösen dolgozik egy nyomtatópult-hálózat és más, a kiskereskedelemben létrehozható nyomtató-szogáltatás építésén annak érdekében, hogy a mobilfelhasználók kedvenc felvételeiket papíron is kezükbe vehessék.

A Kodak Picture Center internetes szolgáltatás Európában ma indult be, 2003 második félévétől pedig a Távol-Kelet országaiban is elérhető lesz. A Kodak az amerikai kontinensen már biztosítja a hasonló szolgáltatásokat kínáló Ofoto szolgáltatását a Nokia 3650 képkezelő telefon tulajdonosai számára.

˝Ez a kezdeményezés jelzi a Nokia határozott elkötelezettségét amellett, hogy a mobilitást kihasználva új értékforrást vezessen be a digitális fényképészet piacára˝ – mondta Juha Putkiranta, a Nokia Mobile Phones képkezelő üzletágának alelnöke. ˝Az együttműködés során a Nokiának a mobil képkezelő eszközök területén szerzett tapasztalatát és a mobilügyfelekre vonatkozó ismereteit kapcsoltuk össze a Kodak fényképezés terén szerzett szakértelmével. A két világszínvonalú márka, a Nokia és a Kodak egymást kiegészítő szakértelmének ötvözésével ügyfeleinknek a mobilpiacon a legkiemelkedőbb színvonalú mobil nyomtatási megoldást tudjuk biztosítani.˝

˝Az együttműködés két, a saját területén piacvezető vállalatot, a világ legjobb mobilkommunikációs cégét és a világ legkiválóbb fotós cégét kapcsolja össze˝ – mondta Claudio d’Amico, a Kodak európai, afrikai és közel-keleti regionális igazgatója. ˝A Kodak fényképezés terén szerzett tapasztalata révén csúcstechnológiájú digitális megoldásokat dobhat piacra annak érdekében, hogy a mobiltelefon-felhasználók izgalmas fotós szolgáltatások egész sorához férhessenek hozzá. Mindez részét képezi azon átfogó stratégiánknak, amelynek keretében a lakosság lehető legszélesebb köre számára szeretnénk nyomtatási szolgáltatásokat biztosítani az otthoni szolgáltatástól kezdve a kiskereskedelemben elérhetőn át az internetes oldalakig.˝

A Kodak Picture Center Online segítségével a Nokia 3650 a Nokia 7650, és a Nokia 6600 beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező telefonok által készített képeket a felhasználók egy internetes fotóalbumban tárolhatják. A készüléken található Kodak alkalmazásnak köszönhetően a felhasználók képeiket egyúttal nyomtatott változatban is megrendelhetik. A képet a felhasználó ezután a virtuális fotóalbumban tekintheti meg és töltheti le, majd egy multimédiás üzenetküldésre képes és kompatibilis eszközre, például mobiltelefonra továbbíthatja.

A Kodak Picture Center Online internetes képközpont alkalmazás a Nokia 3650 és a Nokia 6600 készülék eladási csomagjában lesz megtalálható. A Kodak Picture Service Online internetes képszolgáltatás a Nokia 7650 és a Nokia 3650 képkezelő telefonok tulajdonosai számára a Nokia és a Kodak internetes oldalairól ingyenesen letölthető.

A Nokia és a Kodak már eddig is számos távol-keleti piacon működött együtt a helyi nyomtatás területén. A Nokia 7650 és a Nokia 3650 képkezelő telefonok tulajdonosai a régióban több mint 1500 Kodak Picture Makers (képkészítő) pulthoz férhetnek hozzá, ahol kedvenc képeiket papírra, matricára, személyre szabott naptárra nyomtathatják ki, illetve a számos speciális tematikus sablont felhasználva alakíthatják át képeiket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle