Connect with us

technokrata

A Nokia 6600 megragadja a mobilüzletet

Kütyük

A Nokia 6600 megragadja a mobilüzletet

A Nokia ma a fejlett üzleti funkciók és a stílusos, kompakt forma közötti ideális egyensúlyt megtaláló, kifinomult képkezelő (imaging) készülék, a Nokia 6600 bemutatásával újabb eszközzel bővítette képkezelő telefonjainak sorát.

A számos figyelemreméltó szolgáltatással felszerelt, háromsávos (GSM 900/1800/1900) telefon személyes információkezelő (Personal Information Management, PIM) alkalmazásai, biztonságos e-mail kapcsolata, zavartalan fájl-letöltési szolgáltatása, és az xHTML böngészőnek köszönhetően gazdagabb mobiltartalmakhoz is biztosított hozzáférése révén megfelel az egyszerre több feladat kezelését igénylő mobil munkaerő folyamatosan növekvő elvárásainak.

A Nokia Helsinkiben megrendezett sajtórendezvényén, és a távol-keleti Szingapúrban az ˝Image is Power˝ (A kép hatalom) eseményen egyidejűleg bemutatott, a Series 60 platformon alapuló Nokia 6600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében lesz kapható az európai, afrikai és távol-keleti piacon.

A mobil képkezelés legfrissebb funkcióit kínáló Nokia 6600-t a videofelvételek rögzítéséhez beépített VGA kamerával, valamint kétszeres digitális zoom-mal rendelkező fényképezőgéppel szerelték fel, emellett a nagyméretű, 65536 színt megjelenítő kijelzőjén továbbfejlesztett grafikus felhasználói felületet biztosít. A felhasználók a szöveg, a hang, és a kép előre meghatározott sorrendben történő megjelenítésére képes szinkronizált multimédiás integrációs nyelv (Synchronized Multimedia Integration Language, SMIL) technológia révén több képet tartalmazó multimédiás üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak. A Nokia 6600 hanggal kísért videofelvételek rögzítésére, küldésére és fogadására is alkalmas, emellett RealVideo és 3GPP formátumban egyaránt képes a video streaming tartalmak fogadására. A praktikus médiagaléria alkalmazás megkönnyíti a multimédiás tartalmak elérését és rendezését.

˝Az egyre gyorsuló üzleti világban, ahol a széles körű információhoz való hozzájutás alapkövetelmény, a szereplőknek meg kell találniuk az egyensúlyt a munka és a család között˝ – mondta Juha Putkiranta, a Nokia képkezelő üzleti részlegének alelnöke. ˝A Nokia 6600 mindkét világ legjavát kínálja: a teljes irodai kontrolt biztosító, fejlett üzleti szolgáltatásokat, ugyanakkor a legújabb technológiát a családi pillanatok megragadására.˝

A megbízható adatkapcsolatra vágyó felhasználók számára a Nokia 6600 a helyi Bluetooth és infravörös kapcsolaton túl egyaránt biztosítja a HSCSD és a GPRS támogatását. A beépített TCP/IP technológia könnyebbé és egyúttal gyorsabbá teszi a fájlok letöltését. A vállalati felhasználók a vállalati e-mail és egyéb szervereket a vállalati felhasználók számára biztosított SSL és a mobil VPN (virtuális magánhálózat) kliens révén a nyilvános Interneten is fokozott biztonság mellett érhetik el. A mobilszolgáltatások és információk gyors eléréséhez a továbbfejlesztett xHTML böngészőt csupán egy gombnyomással elindíthatjuk. A mobiltárca alkalmazás pedig egyszerűvé, megbízhatóvá és kényelmessé teszi az internetes vásárlást és a személyes, kódolt információk tárolását.

A felhasználók a Symbian 7.0 operációs rendszerrel kompatibilis, vagy a legfrissebb Java technológián, a MIDP 2.0-en alapuló alkalmazások hozzáadásával részt vehetnek mobilkörnyezetük formálásában. Az alkalmazások a telefon 6 MB-os belső memóriájában, vagy az eladási csomagban található 32 MB-os MMC kártyán tárolhatók. Az új Nokia telefon a világ smart-telefonjaihoz készült vezető terminálszoftverén, a Series 60 platformon alapul.

Bár a Nokia 6600 nagy teljesítményű üzleti segédeszköz, ugyanakkor a felhasználó által kiválasztható funkciók révén a mobil személyre szabhatóságnak is új értelmet ad. Ezek segítségével a felhasználó a színektől kezdve a grafikákon át a háttérképekig számtalan eszközzel frissítheti fel telefonja felületének külsejét és hangulatát. A testre szabható felhasználói felületet többszólamú csengőhangok, és az igazi zenére hasonlító valódi dallamok (True Tones) egészítik ki. A Nokia 6600-hoz kapható választható tartozékok között megtalálhatjuk az egységesen Bluetooth technológiát alkalmazó új Nokia vezeték nélküli fülhallgatót, a Nokia vezeték nélküli autóskészletet, a Nokia képnézegetőt, és a Nokia digitális tollat.

Európában és Afrikában a Nokia 6600 két színben lesz kapható: világosszürkében és rózsaszínben. A 113 cm3 térfogatú telefon tömege 122 gramm, beszélgetési ideje eléri a négy órát, és akár 10 napig áll készenlétben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle