Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung SCH-X820: televíziózás mobiltelefonon

Kütyük

Samsung SCH-X820: televíziózás mobiltelefonon

A Samsung Electronics bejelentette legújabb mobiltelefonját, melynek érdekessége, hogy segítségével akár a hagyományos földi sugárzású televíziós adásokat is fogni lehet.

A Samsung újdonsága ily módon teljesen ingyenes televíziós szolgáltatásokat nyújt a felhasználók számára, szemben az eddigi, általában előfizetéses alapokon nyugvó mobiltelefonos VOD (Video On Demand) rendszerekkel.

A keresztségben Samsung SCH-X820 nevet, illetve típusjelzést kapott mobil készülék szerves részét képezi egy – működését tekintve teljesen hagyományosnak nevezhető – miniatűr tuner egység, így a telefon minden további nélkül képes a VHF és UHF televíziós csatornák vételére. A széthajtható kialakítással rendelkező SCH-X820 fő kijelzője 176×200 pixeles felbontással rendelkezik, és 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, tehát a televíziós adások képminőségével vélhetően nem sok probléma lesz, hacsak a kijelző kis mérete nem zavarja majd a kikapcsolódást.

A telefon külső részén elhelyezett kiegészítő kijelző a közelmúltban debütált SGH-S300-as Samsung modellhez hasonlóan képes színárnyalatok megjelenítésére. A 96×64 pixeles felbontású kis kijelző 256 színárnyalattal rendelkezik. Mindenképpen említésre méltó, hogy a 91,1×49,8×25,3 milliméter méretű mobiltelefon révén nem csak nézni lehet a televíziós adásokat, hanem azokból rövidebb részleteket akár el is lehet tárolni a készülék integrált memóriájában. Az ily módon készített felvételek később többek közt képernyő pihentetőként is használhatók. A dél-koreai piacon a jövő héten debütáló SCH-X820 ára várhatóan 90-100 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés