Connect with us

technokrata

Hamarosan piacon a 4096 színárnyalatos OLED kijelzők

Kütyük

Hamarosan piacon a 4096 színárnyalatos OLED kijelzők

A Hynix Semiconductor bejelentette, hogy a jövő hónapban megkezdi egy teljesen új vezérlő integrált áramkör tömeggyártását, melyet a cég mérnökei kifejezetten a 4096 színárnyalat megjelenítésére képes, 96×64 pixel felbontású passzív mátrixos OLED (Organic Light-Emitting Diode) megjelenítőkhöz fejlesztettek ki.

A Hynix Semiconductor új vezérlőjével, illetve a hozzá kapcsolt újgenerációs megjelenítő megoldásokkal a közeljövőben elsősorban mobiltelefon kiegészítő kijelzők esetében találkozhatunk majd.

A Hynix Semiconductor képviselői elmondták, hogy az új kontrollert a cég mérnökei az Orion Electric nevezetű cég munkatársaival közösen fejlesztették, valamint utaltak arra, hogy az említett IC világújdonságnak számít, és várhatóan viszonylag rövid időn belül el fog terjedni a mobiltelefonok piacán. A jelenleg forgalomban lévő hasonló megoldások egyébként csak 256 színárnyalat megjelenítésére képes OLED kijelzőket támogatnak.

A gyártó munkatársai ezenkívül elmondták, hogy a Hynix Semiconductor célja nem más, mint legalább tíz százalékos piaci részesedés megszerzése az OLED kontrollerek piacán, mely piaci szegmensben az idei esztendőben globálisan várhatóan mintegy 83 millió dolláros forgalmat fognak lebonyolítani. Ismeretes, hogy az OLED kijelzők legfontosabb előnyei közé tartozik a rendkívül alacsony fogyasztás, valamint a háttérvilágítás szükségtelensége, viszont egyelőre komoly hátrányuk a relatíve rövid élettartam.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle