Connect with us

technokrata

A Nokia elkezdte a 6650-es készülék kereskedelmi szállítását

Kütyük

A Nokia elkezdte a 6650-es készülék kereskedelmi szállítását

A próbaüzem és a tesztelési program sikeres lezárása után a Nokia most kezdte el a Nokia 6650 mobiltelefonok szállítását egyes kiválasztott európai és ázsiai mobilszolgáltatók és forgalmazók számára, ideértve a japán piacot is.

A szolgáltatók hálózati architektúrájuktól függően a Nokia 6650-t szabványos GSM és szabványos WCDMA telefonként, vagy pedig két üzemmódú GSM/WCDMA készülékként kínálhatják ügyfeleik számára. A Nokia 6650 a piac első olyan mobiltelefonja, amely két üzemmódú hálózatokon zökkenőmentes átmenetet biztosít a GSM és a WCDMA rendszerek között.

A készülék felhasználói a világ összes GSM900/1800 hálózatán, valamint a Japánban és Európában működő WCDMA hálózatokon világszerte élvezhetik majd a barangolási szolgáltatást. A létező GSM900/1800 hálózatukat WCDMA hálózattal kiegészítő szolgáltatók a vezető infrastruktúra-szállítók részvételével interoperabilitási szempontból minden funkcióra kiterjedően tesztelt, garantáltan két üzemmódban működő, egyetlen készüléken belül a WCDMA révén már akár 384 kb/s adatsebességű szolgáltatást biztosíthatnak, ugyanakkor a teljes GSM900/1800 hálózatrendszert is elérhetővé teszik.

“A Nokia 6650 tökéletes társa lesz a gyakran utazó üzletembereknek, akiknek nagysebességű adatszolgáltatásra, például az e-mailek gyors letöltésére a laptop számítógépre, vagy az információs szolgáltatásokhoz való hozzáférésre, illetve széleskörű barangolásra egyaránt szükségük van. A Nokia 6650 a japán felhasználók számára zökkenőmentes barangolást biztosít Európában és Ázsiában, míg a GSM felhasználók Japánban is élvezhetik a zavartalan roamingot” – mondta Juha Putkiranta, a Nokia Mobile Phones alelnöke.

“Szeretném megragadni ezt az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak az eddigi legnagyobb terepen zajló tesztprogramunk minden résztvevőjének. A tesztprogram során sikeresen megtaláltuk a megoldást az interoperabilitás jelentette kihívásokra, és továbbfejlesztettük a telefon funkcióit. A kísérleti program során csaknem 20 ezer Nokia 6650 készüléket használtunk. A Nokia 6650 megjelenésével mindenki számára megnyílik az út a kereskedelmi 3G szolgáltatások jelentette élmény felé” – tette hozzá Putkiranta.

A WCDMA technológiát alkalmazó szolgáltatások megjelenését az egyes szolgáltatók tervei határozzák meg, ennek következtében a Nokia 6650 elérhetősége az adott országtól és a szolgáltatótól függ majd. A Nokia 6650 kereskedelemben forgalmazott változatának első darabjai a J-Phone és a Mobilkom Austria számára lesznek elérhetők. A Nokia becslése szerint 2003 második félévében a WCDMA szolgáltatást világszerte mintegy 20 szolgáltató vezeti be fő rádiótechnológiaként, vagy a létező GSM hálózat továbbfejlesztett kiegészítéseként.

A felhasználók már a jelenlegi hálózatokon is számos 3G szolgáltatást használnak: multimédiás üzenetküldést, különböző letöltési módokat, videók küldését és fogadását. Miközben a telefonhasználó számára láthatatlan marad a háttérben működő technológia, a WCDMA által nyújtott előny a gyorsabb és kényelmesebben elérhető szolgáltatásokban, az új szolgáltatások, például a többféle feladat egyidejű megoldásának bevezetésében és elérhetőségében válik kézzelfoghatóvá.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle