Connect with us

Hirdetés

technokrata

4 éven belül 50 millió internetező térségünkben

Kütyük

4 éven belül 50 millió internetező térségünkben

Egy felmérés szerint az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt álló országok teljes lakosságának majdnem hatoda fog internetezni az év végére. 2007-re ezen internetezők táborának száma megduplázódik.

Az Aqute Research kutatási eredményeiből a 2004-ben várhatóan csatlakozó országok (Ciprus, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Málta, Szlovákia, Szlovénia), valamint a további, csatlakozásra váró három nemzet (Bulgária, Románia és Törökország) lakosainak körülbelül 15 százaléka fog rendszeresen internetezni az idei év végére (ez 25 milliónyi embert jelent összesen). Ennek mértéke négy év alatt közel a duplájára (azaz 50 millióra) emelkedik majd, Észtország, Szlovénia és Málta fogja akkorra vezetni a listát.

A fenti számokból sejthetően jelenleg meglehetősen kevés ezen országokban az otthoni számítógépek használata, valamint a hitelkártyák Interneten keresztüli használata. 2003 végéig összes alig 1,9 millióra nő az online vásárlók száma (ez az országok internetező népességének még a nyolc százalékát sem éri el). Ennek oka a technológiák lassú terjedése mellett azok használatától való idegenkedés, valamint a tapasztalt internetezők alacsony száma (többnyire ugyanis az online sok időt töltő emberek vásárolnak az Internetről).

Hazánk e tekintetben a régió éllovasának számít, mivel az idei év végén az internetes vásárlások 61 százaléka három országban realizálódik: Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon. Az eladott árucikkek tekintetében azonban az alacsony árkategóriába eső termékek dominálnak egyelőre a térségben.

2007-re a fent említett országokban élő Internet-használók 16 százaléka lesz online vásárló, a teljes online kiskereskedelmi forgalom pedig elérni majd az 1 milliárd eurót.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés