Connect with us

Hirdetés

technokrata

1000 dollár kártérítés minden egyes spamért

Kütyük

1000 dollár kártérítés minden egyes spamért

Igen szigorú szabályozás van születőben az Egyesült Államokban, mely szerint minden egyes kéretlen levélért 1000 dollárra perelhetné a fogadó a küldőt.

Egy USA-beli törvénytervezet elgondolása szerint létrehoznának egy Do Not Spam nevű e-mail adatbázist, melybe azon címek kerülnének, melyek tulajdonosai nem akarnak spamet kapni. Amennyiben mégis kéretlen levél érkezne valamelyik, az adatbázisban rögzített címre, annak tulajdonosa beperelhetné a küldőt, s 1000 dollár kártérítést kérhetne minden egyes zavaró üzenetért.

A Stop Pornography and Abusive Marketing, azaz SPAM névre keresztelt törvényjavaslat ráadásul minden küldőt kötelezne arra, hogy hirdetéseiket egy ADV rövidítéssel lássák el az e-mailek tárgy mezőjében. Ennek hatásossága azonban többek szerint is megkérdőjelezhető, mivel számos, direkt marketinggel foglalkozó cég kibúvók révén el tudná kerülni a fent említett leendő szabály betartását.

Ezen felül több kérdés is felmerül: mi lesz a teljesen legálisan nyújtott olyan internetes szolgáltatásokkal, melyeket érintene a törvény (például az anonimitást nyújtó remailerekkel), illetve a Do Not Spam listához való hozzáférések korlátozásával. Amennyiben ugyanis nem megfelelő kezekbe kerül, akkor több millió ember e-mailcíme válhat kiszolgáltatottá. A tervezet messze nem tökéletes még.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés