Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: kamerás mobilok, N-Gage, 6650

Kütyük

Nokia: kamerás mobilok, N-Gage, 6650

Tegnap Finnországban a Nokia évente megtartott féléves stratégiai értékelésén a vállalat felsővezetése ismét hangot adott a mobiliparágra váró hosszú távú növekedésről alkotott véleményének.

Ugyan a gazdasági életben általánosan tapasztalható bizonytalanság továbbra is hatással van a keresletre, a Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila szerint a piac várható bővülése a 2002-ben eladott 405 millió készülékhez képest 2003-ban mintegy 10 százalék lesz. A vállalat a mobil-előfizetések számára vonatkozó korábbi becslését megemelve úgy véli, hogy az előfizetések száma 2005 végéig eléri az 1,6 milliárdot.

A képkezelés, játékok és a munka mobilizálása
A mobilitás új területein, így például a képkezelés, a játékok és a munka világában történő térnyerésével egyidőben a Nokia véleménye szerint jelentősen megnőnek az értékes szolgáltatások létrehozásában rejlő lehetőségek.

A képkezelést illetően a fényképezőgépes telefonok már a mobilpiac alsó- és felső szegmensében egyaránt megjelentek, az eladott készülékek száma pedig a várakozások szerint 2003 közepére meghaladja az eladott digitális fényképezőgépek számát. A Nokia idáig öt különböző fényképezőgépes telefonról számolt be, melyet az év második felében további készülékek követnek. A piaci penetráció növelése érdekében a vállalat a lehető legrövidebb időn belül az alacsonyabb telefonkategóriában is szeretné biztosítani a beépített fényképezőgép-funkciót.

A szórakoztatás terén a Nokia szerint a mobilitás lesz a 30 milliárd dollárt termelő játékiparág következő nagy dobása. A tervek szerint világszerte október 7-én piacra kerülő Nokia N-Gage az internetes és többszereplős játékokat időtől és helytől függetlenül biztosítja majd a felhasználók számára. A vállalati folyamatok mobilizálása szintén kiváló lehetőséget teremt a Nokia termékskálájának bővítésére. Csupán Európában máris 50 millió mobilszakember tölt hetente legalább egy munkanapot az irodán kívül.

A Nokia szállítja az első WCDMA telefonokat
A következő generációs technológiák kapcsán a Nokia ma megerősítette, hogy e hónapban megkezdi a Nokia 6650 GSM/WCDMA mobiltelefon egyes kiválasztott szolgáltatók számára történő szállítását. Az elmúlt 12 hónap során a Nokia csaknem 20 ezer Nokia 6650 készülék felhasználásával, és a világ gyakorlatilag összes WCDMA hálózatának bevonásával a mobiliparág eddig legnagyobb terepen végzett próbaüzemét és tesztprogramját bonyolította le.

A Nokia Networks-nél tovább folytatódik a korábban bejelentett átalakítási folyamat. A részleg átszervezésének célja egy olyan fókuszált, rugalmasabb felépítés kialakítása, amely tükrözi a szolgáltatók kiadási hajlandóságának jelenlegi szintjét, ugyanakkor megfelel a vállalatirányítás által célként meghatározott növekvő piaci részesedés, fenntartható nyereségesség, és még jobb termék- és folyamatminőség igényének.

A vállalat szerint a mobilhang, a mobiladat, és a vezetékes hálózat mobil infrastruktúrával történő kiváltása nagy lehetőséget rejt magában. A WCDMA területén a Nokia a piac máris 30 százalékát megnyerve, és világszerte több mint 20 ezer bázisállomás leszállításával iparágvezető a telepített WCDMA rendszerek terén. A Nokia úgy véli, hogy a vállalat jó úton halad a WCDMA hálózatok piacán célul tűzött 35 százalékos részesedés megszerzése felé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés