Connect with us

technokrata

MusicNet: 350 ezer letölthető dal WMA formátumban

Kütyük

MusicNet: 350 ezer letölthető dal WMA formátumban

Több mint 350 ezer letölthető dal a MusicNet fizetős kínálatában, immáron a Microsoft Windows Media formátumában.

Amióta az Apple útjára indította iTunes zeneboltját – s az meglepetésre nagyon népszerűvé vált napok alatt -, minden, az online zeneüzletben picit is érintett cég igyekszik meglovagolni a trend okozta konjuktúrát. Az AOL, az MSN és az Amazon.com is azon dolgozik, hogy hasonlóan vevőcsalogató szolgáltatást hozzon létre, még szélesebb rétegeket elérve (az Apple ugyanis egyelőre csak Macintosh számítógépet használók számára tette elérhetővé a dalokat).

A MusicNet már régóta foglalkozik online zeneértékesítéssel – ezt jelzi relatíve népes (természetesen az ingyenes letöltést lehetővé tevő peer to peer szoftverek használóinak számával nem versenyző) tábora is, hiszen a szolgáltató már több mint 100 ezer előfizetőt tudhat maga mögött. Továbbiak szerzése érdekében a cég szerződést kötött Microsofttal, ennek értelmében a továbbiakban Windows Media formátumban kínálja több mint 350 ezer dalát.

Ezt az együttműködést nagyban elősegíti az a tény, hogy a MusicNet az AOL-on keresztül működteti szolgáltatását – az amerikai médiakonszern pedig nemrég kötött Redmonddal egy hosszútávú, több évre szóló megállapodást. Ezzel párhuzamosan a korábbi disztribútor, a RealNetworks megszünteti a Rhapsody-n (a RealNetworks online zeneplatformja) keresztül zajlott MusicNet propagálást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom