Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vezetékes és a mobiltelefon piac kapcsolata

Kütyük

A vezetékes és a mobiltelefon piac kapcsolata

A magyar háztartások mintegy háromnegyede rendelkezik vezetékes telefonnal. Ez hozzávetőlegesen 2,8 millió vezetékes telefonnal ellátott háztartást jelent. Bár mind a vezetékes, mind a mobiltelefon ellátottság egyenes arányban áll a háztartás anyagi, jövedelmi helyzetével, a kétféle telefon használata mégis fordított összefüggést mutat.

Azokban a családokban magasabb a vezetékes telefon ellátottság, ahol nem használnak mobiltelefont. Úgy tűnik tehát, hogy a mobiltelefon egyre inkább konkurenciát jelent a vezetékes telefonnal szemben, különösen a fiatalabb korosztályokban.

A háztartások csaknem kétharmada rendelkezik a vezetékes telefonnal párhuzamosan mobillal is. A vezetékes telefonnal nem rendelkező háztartások mintegy háromnegyedében fordul elő mobiltelefon. A mobiltelefon-használat erőteljesen függ az alapszükségletek fedezésére fordított összbevétel-hányadtól. Ezzel párhuzamosan a mobiltelefonok elterjedtségének mértéke összefügg az előfizetett vezetékestelefon-díjcsomaggal. Figyelemreméltó, hogy a jövedelmük 80-90 százalékát alapellátásra költők körében is viszonylag magas a mobil penetráció. Ezenkívül a 14-17 éves gyerekkel rendelkező háztartások 90 százalékában fordul elő mobiltelefon.

A vezetékes és mobiltelefont párhuzamosan használók valamivel kevesebb, mint fele szerint a mobilnak van döntő szerepe. Hozzávetőleg harmaduk tartja úgy, hogy a körülbelül azonos szerepet játszanak. Minden ötödik háztartásban a vezetékes telefon szerepe a döntő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés