Connect with us

technokrata

A Philips Bluetooth 1.2 technológiát licenszel az Ericssontól

Kütyük

A Philips Bluetooth 1.2 technológiát licenszel az Ericssontól

Az Ericsson Technology Licensing a napokban licensz szerződést írt alá az elsősorban fogyasztói elektronikus termékeiről ismert Philips cég félvezetők fejlesztésével foglalkozó részlegével, mely szerződés értelmében a Philips hozzájut az Ericsson legújabb Bluetooth-os fejlesztéseihez.

Az úgynevezett Ericsson Core Bluetooth Platform Q-E1 révén a Philips a világ első olyan vállalatai közé fog tartozni, melyek a Bluetooth szabvány 1.2-es verziószámot viselő változatával kompatibilis eszközöket dobnak piacra. Az 1.2-es Bluetooth technológia a korábbiaknál jobb minőségű vezeték nélküli hangátvitelt eredményez, valamint jobban megfér az egyéb vezeték nélküli megoldások mellett.

“A Philips Semiconductors és az Ericsson Technology Licensing már hosszabb ideje jó kapcsolatban van egymással, a mostani bejelentés kapcsán viszont elmondhatjuk, hogy a két cég egy lépéssel még közelebb került egymáshoz. Közös célunk nem más, mint hogy a piacon mihamarabb Bluetooth 1.2 kompatibilis eszközök tömege jelenjen meg” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Maria Khorsand, az Ericsson Technology Licensing elnöke. A két cég egyébként egész pontosan 1999 óta ápol jó kapcsolatokat egymással.

Az Ericsson technológiai megoldásainak hála, a Philips a közeljövőben az elsők közt fog piacra dobni olyan vezeték nélküli eszközöket, melyek már az 1.2-es Bluetooth szabvánnyal kompatibilisek – mondta a bejelentés kapcsán Paul Marino, a holland székhelyű Philips Semiconductors egyik alelnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle