Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Mitac piacra dobta első okostelefonját

Kütyük

A Mitac piacra dobta első okostelefonját

A Mitac International Tajvanon forgalomba hozta első okostelefonját, a keresztségben Mio 8380 nevet kapott mobil készüléket.

A Mitac vadonatúj telefonján a Microsoft-féle Smart Phone 2002 operációs rendszer teljesít szolgálatot, a készülék “lelke” pedig nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale PXA 262-es mikroprocesszor. A háromsávos (GSM 900, 1800, 1900 MHz), Class 10 GPRS kompatibilis okostelefon a gyártó reményei szerint Ázsiát követően hamarosan Európát és a világ egyéb régióit is meghódítja majd magának.

A Mitac Mio 8380 többek közt egy webböngészőt, egy elektronikus levelezési kliens szoftvert, egy MP3 lejátszót, valamint egy videolejátszó alkalmazást is magáénak tudhat, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a hangrögzítésre is alkalmas készülék számos játékkal örvendezteti meg a felhasználókat. A széthajtható kialakítással rendelkező telefon fő kijelzője 2,2 colos képátlóval rendelkezik, és 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes.

Mondanom sem kell, hogy a Mitac negyvenszólamú polifonikus hangokat támogató újdonsága integrált digitális fényképezőgéppel is fel van vértezve, azonban a mindössze 110 ezer pixeles felbontás nem nevezhető túl magasnak, sőt! A kamera szoftvere egyébként digitális zoom, autofókusz, valamint fényerő állítási funkciókkal rendelkezik. Az elkészített és később természetesen MMS-ben továbbküldhető képeket egyrészt a telefon integrált memóriájában, másrészt pedig az SD/MMC (Secure Digital/Multimedia Card) bővítőhelybe helyezhető memóriakártyákon lehet eltárolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés