Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ügyeljünk SMS-eink biztonságára!

Kütyük

Ügyeljünk SMS-eink biztonságára!

Értelemszerűen senki sem szeretné, ha a mobiltelefonja segítségével elküldött rövid szöveges üzenetek tartalma illetéktelen személyek birtokába jutna – a Silicon Village ennek minden korábbinál hatékonyabb megakadályozására fejlesztette ki a Fortress SMS nevezetű mobil alkalmazást, illetve az új, AES kompatibilis titkosítást.

Noha a mobiltelefonos szolgáltatók általában különböző rejtjelezési technológiákat használnak az SMS küldési, illetve fogadási megoldások kapcsán, az ügyes és felkészült high-tech bűnözőknek elméletileg nem jelent különösebb nehézséget a nem nekik szánt SMS-ek elolvasása.

A Silicon Village a napokban jelentette be azt a Fortress SMS névre keresztelt mobiltelefonos szoftvert, mely a cég munkatársai szerint a világ első, teljesen szolgáltató független, végfelhasználók számára kifejlesztett biztonságos SMS alkalmazása. A Series 60 platformra, illetve Symbian operációs rendszerre szánt Fortress SMS egy újfajta titkosítási eljárást használ fel a mobil készülékek segítségével küldött rövid szöveges üzenetek rejtjelezésére, ami a fejlesztők szerint minden eddiginél biztonságosabb SMS küldést, illetve fogadást valósít meg.

A Fortress SMS megfelel az Egyesült Államok kormányzata által megfogalmazott AES (Advanced Encryption Standard) előírásoknak, támogatja a 160 karakternél hosszabb, láncolt SMS-eket, illetve az Unicode karaktereket, ezenkívül pedig segítségével egyszerre akár több címzettnek is küldhetünk titkosított üzeneteket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés