Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vonatvezető mobiltelefonálása okozott vasúti szerencsétlenséget

Kütyük

A vonatvezető mobiltelefonálása okozott vasúti szerencsétlenséget

Az Egyesült Államok Nemzeti Szállítmányozási Biztonsági Bizottsága alapos vizsgálódást követően megállapította, hogy egy közelmúltbéli vasúti szerencsétlenség hátterében a nem megfelelő mobiltelefon használat állt.

Történt ugyanis, hogy a BNSF (Burlington Northern Santa Fe) egyik szénszállító vasúti szerelvényének vezetője éppen mobiltelefonját használta, amikor is meg kellett volna állnia a vonattal. A vonat vezetője nem állt meg, és összeütközött egy vele szemben érkező, több száz fémkonténert szállító másik vonattal. Utóbbi vonat vezetője az ütközés pillanatát megelőzően leugrott a mozdonyról, azonban olyan szerencsétlenül esett, hogy nem élte túl az esetet.

A Nemzeti Szállítmányozási Biztonsági Bizottság közleményben tudatta, hogy a tavaly május végén a texasi Clarendon közelében történt vonatbaleset egyértelműen annak a következménye volt, hogy a BNSF szénszállító szerelvényének vezetője mobilozott, amikor arra kellett volna figyelnie, hogy a megadott ponton megállítsa a vonatot. Biztonsági szakemberek szerint a mobiltelefonálás olyannyira elvonta a vezető figyelmét, hogy az nem állította meg a szerelvényt az előírt helyen, ez pedig a már ismert balesethez vezetett.

A bizottság tagjai szerint a történteken okulva mihamarabb szabályozni kellene a vonatvezetők mobiltelefonálási lehetőségeit. Ellen Engleman, a Szövetségi Vasúti Igazgatóság elnöke teljes mértékben egyetért a Nemzeti Szállítmányozási Biztonsági Bizottság meglátásával, azonban arra figyelmeztet, hogy a szabályokat nem elég megalkotni, hanem utána be is kell tartatni azokat, és általában ez utóbbi a nehezebb feladat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés