Connect with us

A mobilgyártók közül a Motorola szenvedte meg leginkább a SARS-t

Kütyük

A mobilgyártók közül a Motorola szenvedte meg leginkább a SARS-t

A mobiltelefon piac igen csak megszenvedte a halálos SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) vírus váratlan felbukkanását, ugyanis a SARS miatt egyrészt jelentősen csökkentek a leginkább fertőzött régiók mobiltelefonos eladásai, másrészt pedig ugyancsak ez a vírus okolható azzal, hogy Kínában, illetve a környező országokban több mobil gyártóüzemet, illetve irodát is be kellett zárni a közelmúltban.

Az atípusos tüdőgyulladást okozó vírus mobilpiaci negatív hatásait jól szemlélteti, hogy a világ második legnagyobb mobiltelefongyártó cégeként jegyzett Motorola bejelentette: a SARS által Ázsiában okozott károk miatt a második üzleti negyedévre vonatkozó gazdasági előrejelzéseihez képest szerényebb eredményekre kell számítania.

A WHO legfrissebb jelentései szerint a SARS vírus az eddigiekben világszerte már több mint hétszáz halálos áldozatot szedett magának, a vírus által megfertőzött személyek száma pedig nemrégiben meghaladta a 8400-at. A SARS Kína déli régióiban, illetve Hongkongban okozta, illetve okozza mind a mai napig a legnagyobb gondokat.

Elemzők szerint a nagy mobiltelefon gyártók közül vélhetően a Motorola szenvedte el a legjelentősebb károkat a SARS vírus kapcsán, azonban szinte biztosra vehető, hogy a mobil chipek gyártásával foglalkozó Qualcomm, illetve a finn székhelyű Nokia, valamint a német Siemens eladási mutatói is kedvezőtlenebbül alakultak a halálos kór miatt. Kínában és a környező régiókban jelen pillanatban a raktárak tele vannak az eladatlan mobiltelefonok tömegeivel, és egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy ezek a készülékek vajon mikor találnak majd gazdára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom