Connect with us

Szerver Hotel megnyitó az Interware-nél

Kütyük

Szerver Hotel megnyitó az Interware-nél

2003. június 5-én ünnepélyes keretek között megnyílt az Interware harmadik gépterme.

A szerver hosting területén piacvezető cég két 120 m2-es géptermében, a folyamatos növekedésnek köszönhetően, ez év májusára technikai teltház állt elő, és emiatt szükségessé vált egy új 240 m2-es, modern Data Center kialakítására a Victor Hugo utcai irodaházban.

A megnyitón Pámer Róbert az Interware vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy külön megtiszteltetés és elismerés számukra, hogy a távközlési szakma jeles képviselői is igénybe veszik szolgáltatásainkat, s ennek kapcsán fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem a konkurencia ellen, hanem az Ügyfelekért, az Ügyfelek bizalmáért versenyeznek.

Dr. Benyó Zoltán az Interware műszaki igazgatója elmondta: „A kivitelezés során a mai legmodernebb HIROSS-, Powerware-, Lindner-, Siemens technológiákat, rendszereket, műszaki megoldásokat használtuk.”

Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak az Interware legnagyobb ügyfelei, partnerei és a sajtó képviselői; az Interware munkatársai körbevezették az érdeklődőket, elmondták és bemutatták a géptermek működését, biztonsági rendszerét, a séta közben a vendégek megtekinthették az Interware tárlatát, ahol a Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges diákjainak alkotásai láthatók.

Személyes vélemények

A szerző maga is részt vett az egyik túrán, melynek során az (egyébként a BIX-szel egy épületben található) második emeleti és az alagsori szervertermeket lehetett megtekinteni. A felsőbb szinten található szobában elhelyezett számítógépek zajától a kommunikáció nehézkessé vált: a tápegységek és a processzorhűtő ventillátorok zaja messzemenőleg elnyomta a légkondicionálás hangját. Ennek ellenére egy katartikus élménnyel gazdagodott az, aki megtekintette a termeket: szinte érezni lehetett a ˝bitszagot˝ a levegőben. Békésen megfértek egymás mellett az RTL Klub, a TV2 és a Hírtévé szerverei is, illetve sok más egyéb, az életben talán egymással is konkuráló nagy cég számítógépei.

Az alsó szinten a géppark közepén helyezkedik el a szünetmentes ˝tápegység˝ funkcióját betöltő egység, mely áramkimaradás esetén 40 percig képes még futtatni az összes számítógépet. Ennek egyébként meglehetősen kicsi esélye van, hiszen a komplexum két kerületből is el van látva áram-vezetékkel, illetve a biztonság további fokozása érdekében ottjártunkkor zajlott a dízelmeghajtású generátor tetőn való kiépítése.

A biztonság nemcsak az áramellátás tekintetében volt kiemelkedő, hanem például a tűzvédelmet is érdemes megemlíteni: az embernyi nagyságú oltópalackok és az ezeket kezelő riasztórendszer éberen őrködik a nap 24 órájában, nehogy egy tűzeset kárt tegyen a szerverparkban. Természetesen a fizikai védelem sincs elhanyagolva: csak megfelelő jogosultságokkal lehetett magukba a szervertermekbe bejutni, melyek egyébként is teljes mértékben be voltak kamerázva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom