Connect with us

technokrata

Hibás szoftver a Sony Ericsson 1,3 megapixeles kamerás mobiljában

Kütyük

Hibás szoftver a Sony Ericsson 1,3 megapixeles kamerás mobiljában

Az NTT DoCoMo munkatársai csütörtökön bejelentették, hogy technikai problémák merültek fel a szolgáltató első, 1 megapixelnél nagyobb felbontású integrált fényképezőgéppel rendelkező, Sony Ericsson gyártmányú mobiltelefonjai kapcsán, ami sajnos alaposan beárnyékolja az első igazán nagy felbontású kamerás mobilok bemutatkozását.

A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltatóként jegyzett NTT DoCoMo a most hibásnak minősített Sony Ericsson kamerás mobil készülékek forgalmazását e hét szerdán kezdte meg, és lényegében pár óra alatt több mint 40 ezer darabot adott el belőlük.

A mobil operátor képviselői elmondták, hogy az 1,3 megapixeles digitális fényképek készítésére alkalmas vadonatúj Sony Ericsson mobiltelefon kapcsán az elektronikus levelezési szoftver jelenti a leggyengébb láncszemet, ugyanis az e-mail írás bizonyos körülmények között képes a készüléket teljesen lefagyasztani, vagyis működésképtelenné tenni. Az NTT DoCoMo szakemberei úgy vélik, hogy a kínos probléma egyszerű szoftverfrissítéssel gyorsan orvosolható, tehát nincs szükség a hibás készülékek cseréjére.

A bejelentést követően az NTT DoCoMo részvényeinek értéke 0,38 százalékkal csökkent, a Sony Corporation részvények ára pedig 0,88 százalékkal emelkedett, vagyis mindkét vállalat részvényei rosszabbul teljesítettek a japán tőzsdei átlagnál. Emlékezetes, hogy a Sony Ericssonban 50 százalékos részesedéssel rendelkező Sony Corporation 2001-ben több olyan hibás készüléket dobott piacra, melyeket később vissza kellett hívni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák