Connect with us

technokrata

GPRS mobil modullal ellátott új mini számítógépek

Kütyük

GPRS mobil modullal ellátott új mini számítógépek

A Zupera Technology két olyan vadonatúj mini hordozható számítógépet jelentett be, mely GPRS kompatibilis integrált mobiltelefonnal rendelkezik.

A kínai székhelyű gyártó Smartbook-7c és Smartbook-8XP típusjelzésű újdonságai kétsávos működésre képesek, vagyis 900 MHz-es, illetve 1800 MHz-es frekvencián használhatók. Noha mindkét GPRS képes számítógép rendkívül kis méretekkel rendelkezik, nem hiányozhat róluk az angol nyelvű billentyűzet, de ezenkívül akár az érintőképernyő segítségével is vezérelhetők az újdonságok. Az opcionális kiegészítők között található többek közt egy 12 V-os autós töltőberendezés, valamint egy elegáns hordtáska.

A Zupera Technology Smartbook-7c névre keresztelt mini számítógépe többek közt egy 7 colos képátlóval, illetve XGA felbontással rendelkező érintőképernyőt, egy alacsony fogyasztású Intel StrongARM mikroprocesszort, valamint egy Windows CE.NET operációs rendszert tudhat magáénak, valamint jó néhány Microsoft Pocket alkalmazást (Outlook, Excel, Word).

A Smartbook-8XP már nagyobb, 8,9 colos képátlójú, azonban ugyancsak XGA felbontású érintőképernyővel van felvértezve, valamint 800 MHz-es frekvencián üzemelő, működéséhez hűtőventillátort nem igénylő Transmeta Crusoe processzora is nagyobb teljesítményre képes, mint a kisöccs StrongARM chipje. A Smartbook-8XP-ben egy ütésálló, 20 GB kapacitású merevlemez is helyet kapott, mely gyárilag a Windows XP Home Edition operációs rendszert tartalmazza.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle