Connect with us

technokrata

BSA: célkeresztben a file-cserélőket használók

Kütyük

BSA: célkeresztben a file-cserélőket használók

A BSA bejelentése szerint célba vette azon felhasználókat, akik illegális file-cserére használják a peer to peer hálózatokat.

A Business Software Alliance, azaz a BSA bejelentette, hogy az ázsiai és csendes óceániai területen fokozottan ellenőrizni fogják azon weboldalakat, ahol illegálisan, a szerzői jogdíjak megfizetése nélkül tesznek elérhetővé szoftvereket. Ugyanez vonatkozik azon felhasználókra is, akik file-cserélő szoftvereket használnak illegális programcserére – közölte a BSA szóvivője.

Ezt az érintett régió lakói annak ˝köszönhetik˝, hogy a térségben – a világ többi részéhez képest – különösen magas a szellemi termékekkel való kalózkodás mértéke. Jeffrey Hardee, a BSA regionális igazgatója közölte, hogy az internetes jogsértések lassan kezdenek az offline hamisítással hasonló méretű problémát jelenteni. ˝A peer to peer jelenti számunkra a legnagyobb problémát Ázsiában.˝ – mondta Hardee, aki egyben azt is elárulta, hogy szerinte havonta website-ok ezrei fognak majd fennakadni az ellenőrzéseken.

Régebben még az is gondot okozott, hogy az Internet-szolgáltatók annak ellenére nem távolították el a Weben illegálisan található anyagot, hogy hivatalos levelet írt a jogokat képviselő szervezet számukra. Ám napjainkra a legtöbb ISP együttműködik – mondta az igazgató. Ugyanakkor a peer to peer hálózatok ellen ez a módszer nem válik be.

A BSA felmérése szerint 1996 óta most először ismét rekordot döntött a térség illegális szoftverhasználata. Az ázsiai régió tavaly 5,5 milliárd dolláros kárt okozott a szoftveriparnak. Sorban a harmadik éve, hogy emelkedik az illegálisan futtatott szoftverek száma; tavaly az összes program 55 százalékát lehetett ebbe a kategóriába sorolni. (Érdekesség, hogy 1994-ben ez az arány még 68 százalék volt, 1999-ben viszont már csak 47 százalék.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle