Connect with us

Hirdetés

technokrata

BSA: célkeresztben a file-cserélőket használók

Kütyük

BSA: célkeresztben a file-cserélőket használók

A BSA bejelentése szerint célba vette azon felhasználókat, akik illegális file-cserére használják a peer to peer hálózatokat.

A Business Software Alliance, azaz a BSA bejelentette, hogy az ázsiai és csendes óceániai területen fokozottan ellenőrizni fogják azon weboldalakat, ahol illegálisan, a szerzői jogdíjak megfizetése nélkül tesznek elérhetővé szoftvereket. Ugyanez vonatkozik azon felhasználókra is, akik file-cserélő szoftvereket használnak illegális programcserére – közölte a BSA szóvivője.

Ezt az érintett régió lakói annak ˝köszönhetik˝, hogy a térségben – a világ többi részéhez képest – különösen magas a szellemi termékekkel való kalózkodás mértéke. Jeffrey Hardee, a BSA regionális igazgatója közölte, hogy az internetes jogsértések lassan kezdenek az offline hamisítással hasonló méretű problémát jelenteni. ˝A peer to peer jelenti számunkra a legnagyobb problémát Ázsiában.˝ – mondta Hardee, aki egyben azt is elárulta, hogy szerinte havonta website-ok ezrei fognak majd fennakadni az ellenőrzéseken.

Régebben még az is gondot okozott, hogy az Internet-szolgáltatók annak ellenére nem távolították el a Weben illegálisan található anyagot, hogy hivatalos levelet írt a jogokat képviselő szervezet számukra. Ám napjainkra a legtöbb ISP együttműködik – mondta az igazgató. Ugyanakkor a peer to peer hálózatok ellen ez a módszer nem válik be.

A BSA felmérése szerint 1996 óta most először ismét rekordot döntött a térség illegális szoftverhasználata. Az ázsiai régió tavaly 5,5 milliárd dolláros kárt okozott a szoftveriparnak. Sorban a harmadik éve, hogy emelkedik az illegálisan futtatott szoftverek száma; tavaly az összes program 55 százalékát lehetett ebbe a kategóriába sorolni. (Érdekesség, hogy 1994-ben ez az arány még 68 százalék volt, 1999-ben viszont már csak 47 százalék.)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés