Connect with us

technokrata

A mobiltelefon használat nem okoz rákos megbetegedést

Kütyük

A mobiltelefon használat nem okoz rákos megbetegedést

Az új-zélandi Wellington Orvostudományi Egyetem professzorai azt állítják, hogy a mobiltelefonok Új-Zélandon 1987-ben történt felbukkanása óta nem mutatható ki emelkedés a rákos betegek számát illetően, vagyis kimondható, hogy a mobiltelefonok sugárzása nem okoz rosszindulatú daganatokat az emberi szervezetben.

Az egyetem az üggyel kapcsolatban részletes tanulmányt közölt az ország egyik legnevesebb orvosi szaklapjában, melyből többek közt kiderül, hogy a kutatók 1987 és 1998 között 20-69 éves alanyok kapcsán vizsgálták a mobiltelefonoknak az emberi szervezetre gyakorolt esetleges káros hatásait.

A kutatók célja elsősorban az volt, hogy megállapítsák, van-e valamilyen kapcsolat az agydaganatok, illetve a nyaki tájék rákos elváltozásainak kialakulása, valamint a mobiltelefon használat között. Az új-zélandi orvos professzorok ezenkívül az emberi test több olyan anatómiai részét vizsgálták, melyek alapvetően nagy, közepes, illetve alacsony mobiltelefonos sugárzást kapnak, és végül arra a következtetésre kellett jutniuk, hogy a mobiltelefonok nem okoznak rákos megbetegedéseket. A kutatók egyébként ezzel még nem fejezték be immár több éves vizsgálódásaikat, és azt ígérték, hogy a jövőben még az eddigieknél is alaposabb módszerek segítségével közelítik majd meg a témakört.

A mobiltelefonoknak az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásai hosszú évek óta parázs viták tárgyát képezik, ugyanis az elmúlt időkben ezen káros, rákkeltő hatásoknak a létezését legalább annyi vizsgálat megerősítette, mint ahány cáfolta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák