Connect with us

technokrata

Jelentős balatoni fejlesztések a Westelnél

Kütyük

Jelentős balatoni fejlesztések a Westelnél

Hazánk legnagyobb mobil operátora, a Westel fejlesztési részlege minden évben kiemelten kezeli a Balatonnak és környékének az üdülési szezon miatt megnövekedő kapacitásigényét.

A nyári forgalom átlagosan 2,5-szerese a télinek, ami a hálózatot ráadásul elég szélsőségesen érinti.

A Westel munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy van olyan balatoni cella, ahol az említett időszakban 1,5-2-szeres a mobiltelefonos forgalomnövekedés, viszont van olyan is, ahol nem kevesebb mint 10-szeres a növekedés.

Idén nyáron négy új bázisállomás üzembe helyezését tervezi a Westel. Ezek az új állomások értelemszerűen a hálózat legjobban leterhelt területein fognak elhelyezkedni. A többi területen a szolgáltató új cellák üzembe helyezésével, illetve kiegészítő rádióegységek felszerelésével fogja biztosítani a kívánt kapacitást.

Tudni lehet, hogy az új cellák nem a telített 900 MHz-es sávban, hanem az 1800 MHz-es sávban fognak működni. A nyár elején hatvan ilyen cellát fog üzembehelyezni a Westel. Ezzel a cég üzemelő celláinak száma 25 százalékkal fog növekedni a téli hónapokhoz viszonyítva, a Westel rádióegységeink száma pedig 25 százalékkal lesz nagyobb, mint tavaly nyáron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle