Connect with us

technokrata

Idén már egymillió előfizetőt veszített az AOL

Kütyük

Idén már egymillió előfizetőt veszített az AOL

A világ legnagyobb előfizetői ügyfélkörével rendelkező Internet-szolgáltatótól idén mintha menekülnének a felhasználók.

A Washington Post értesülése szerint az USA (és egyben a világ) legnagyobb Internet-szolgáltatója, az America Online január óta már több mint egymillió előfizetőjét veszítette el.

Ennek legfőbb okát abban látják, hogy a felhasználók főként olcsóbb szolgáltatókhoz pártoltak át – azaz előnyben részesítik az alacsonyabb tarifával ügyfeleket csábító cégek ajánlatait. Ennek egyik nagy haszonélvezője például a United Online leányvállalata, a NetZero. Az AOL ügyfeleinek drasztikus fogyásával párhuzamosan ugyanis a NetZero felhasználóinak tábora másfélszeresére bővült, alig egy év leforgása alatt.

A jelenség első alkalommal tapasztalható az AOL szélessávú Internet-előfizetőinek számában, eddig a tavalyi évet ugyanis folyamatos növekedés jellemezte. A fogyás már csak azért is riasztó az amerikai cég számára, mert a világon mindenhol nagymértékben bővülnek a szélessávú Internet-hozzáférések – kivéve az America Online-t. Az ISP-től távozó ügyfelek egyébként főként közvetlenül a kábel- és telefonszolgáltatókhoz pártoltak át.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák