Connect with us

technokrata

A Pannon GSM teljes körű hálózatbővítéssel készül a balatoni nyárra

Kütyük

A Pannon GSM teljes körű hálózatbővítéssel készül a balatoni nyárra

Óriási méreteket ölt a mobil előfizetők hétvégi mozgása a főváros térsége, illetve a Balaton között. Az országos nyári népvándorlás nem új jelenség, ám tavaly óta közel harminc százalékkal nőtt a mobiltulajdonosok száma, ami óhatatlanul nagyobb terheket ró a hagyományosan is nagy népsűrűségű térségekben működő mobil hálózatokra.

Balaton-környéki hálózatának bővítésével, új berendezések üzembe helyezésével készül fel a Pannon GSM az idei nyaralószezonra.

“A nyár közeledtével péntek délutánonként – a mérőrendszereken szemmel szinte nem is követhető ütemben- egyre többen lépnek be a Pannon GSM Balaton menti celláira és alig néhány óra alatt másfél-kétszeresére nő a Balaton környékét ellátó kapcsolóközpontba feljelentkezett mobilok száma” – mondta el Kovács Gyula, a Pannon GSM hálózatfejlesztési szakértője.

Az idei nyári csúcsszezonban egyszerre közel háromszázezer embert is hibátlanul ki kell szolgálnia a Pannon GSM székesfehérvári kapcsolóközpontjának. Bár az elmúlt évben üzembe helyezett berendezés képes ekkora tömeggel is megbirkózni, a Pannon GSM mégis úgy döntött, hogy tovább bővíti annak kapacitását, hogy a turisták és helybéli lakosok a jövőben is biztosan fennakadás nélkül telefonálhassanak a magyar tenger partja mentén. Mostantól a nyaralók szöveges üzenetei is e nagyobb teljesítményű központon keresztül jutnak el a címzettekhez, tehát az SMS-ezőknek sem kell “torlódástól” tartaniuk.

Nem csak a székesfehérvári rendszer teljesítőképessége nőtt: a nyugati határszél bázisállomásairól beérkező hívásokat egy vadonatúj, Győrben kiépített berendezés “szedi csokorba” és továbbítja, így ezek már nem növelik a Balatont ellátó kapcsolóközpont forgalmát. Sűrűbb lesz az adókörzetek hálózata is, tehát egy adott területen belül többen telefonálhatnak majd egyszerre. Ennek érdekében 16 új bázisállomást (az adókörzeteket kiszolgáló készüléket) állít csatasorba a Pannon GSM – ezzel pedig nem csak a turisták pihenőnapjait könnyíti meg, hanem a nyaralóhelyektől távolabb eső kis települések, mint például Tótvázsony, Lepsény, Felsőörs, Balatonkiliti, Tapolca, Polgárdi, Pusztaszemes, Kővágóörs és Nagyvázsony lakosainak is még tökéletesebb lefedettséget biztosítanak egész évben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle