Connect with us

technokrata

2010-re Japánban a 3G teljesen felválthatja a 2G-t

Kütyük

2010-re Japánban a 3G teljesen felválthatja a 2G-t

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy két-három éven belül már nem a 2G, illetve 2,5G, hanem a 3G, tehát harmadik generációs szolgáltatásokra kívánja helyezni a fő hangsúlyt, végső célja pedig nem más, mint hogy 2010-ben az összes mobiltelefonos előfizetője már csak és kizárólag harmadik generációs szolgáltatásokat vegyen igénybe.

Keiji Tachikawa, a legnagyobb japán mobil operátorként jegyzett vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy cége a 3G-re történő lehető leggyorsabb átállás érdekében a közeljövőben módosítani fog 3G árstruktúráján, melynek következtében várhatóan jelentősen megnő a 3G előfizetők száma.

Tachikawa ezenkívül utalt arra, hogy az NTT DoCoMo az elkövetkezendő években fokozatosan egyre kisebb összegeket fog fordítani a második generációs hálózati szakaszok fejlesztési munkálataira, valamint elmondta, hogy ő személy szerint abban bízik, hogy két-három éven belül a cég minden második előfizetője már harmadik generációs szolgáltatásokat fog igénybe venni.

A legfrissebb adatok szerint az NTT DoCoMo idén április végén mintegy 421 ezer 3G előfizetőt tudhatott magáénak, és az operátor azt tervezi, hogy a harmadik generációs hálózatokat használó előfizetőinek száma még ebben az évben meg fogja haladni az egymilliót. Jelenleg egyébként az NTT DoCoMo megközelítőleg 40 millió előfizetővel rendelkezik. Tachikawa végül elmondta, hogy nem ellenzi a japán kormány azon javaslatát, mely szerint a mobiltelefon tulajdonosok a jövőben szolgáltatóváltást követően is megőrizhetnék hívószámukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle