Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezés a hátsó ülésről

Kütyük

Internetezés a hátsó ülésről

A Wi-Fi technológia is feliratkozik az autógyártók értéknövelt kényelmi funkcióinak listájára.

A 3Com az olasz Fiat Auto autógyárral együtt bejelentett egy új járműkoncepciót, amely a 3Com vállalati osztályú vezeték nélküli hálózati technológiáját építi be az autóba, lehetővé téve, hogy az utasok nagy sebességgel csatlakozzanak az Internetre a megfelelően kiépített szolgáltatóállomások, autóparkolók, városi környezetek vezeték nélküli hozzáférési pontjain („hotspot”-jain) keresztül.

A Lancia Phedrába telepített Wi-Fi rendszer először a Diva 2003 kiállításon volt látható. A berendezés az irodaival vagy az otthonival egyenértékű funkcionalitást nyújtó szélessávú Internet-elérést tesz lehetővé a gépkocsi multimédiás rendszerén keresztül. A 3Com fejlett Wi-Fi kapcsolódási megoldásait az AWA, a 3Com partnere által kifejlesztett AWAutoPC teljesíti ki egy vezeték nélküli billentyűzettel.

A Wi-Fi technológia nem csak arra használható, hogy a jármű utasait összekapcsolja a vezeték nélküli állomásokkal vagy „hotspot”-okkal, hanem vezeték nélküli helyi hálózat kialakítására is alkalmas az autóban; vagyis az utasok rákapcsolódhatnak az Internetre, file-okat cserélhetnek egymással, vagy elérhetnek különféle alkalmazásokat, mint például a vezeték nélküli videós biztonsági vagy közlekedési információkat, illetve úti térképeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés