Connect with us

technokrata

Az NTT DoCoMo repülőtéri 3G teszteket folytat

Kütyük

Az NTT DoCoMo repülőtéri 3G teszteket folytat

A Japan Airlines és az NTT DoCoMo a napokban közösen jelentették be, hogy június 2. és november 30. között széleskörű teszteket fognak végezni a különböző harmadik generációs mobiltelefonos, illetve vezeték nélküli LAN (Local Area Network) technológiák repülőtereken történő használatát illetően.

A légitársaság és Japán legnagyobb mobil operátorának mérnökei a Narita repülőtéren egyidejű hang- és adatátvitelre képes FOMA adatkártyákkal felvértezett kéziszámítógépekkel, illetve hordozható számítógépekkel fognak teszteket és méréseket végezni.

A Japan Airlines a közelmúltban ugyan üzembe helyezett már néhány vezeték nélküli szolgáltatást, azonban ezen szolgáltatások csak a hang kommunikációval voltak kapcsolatosak. A most első körben alapos teszteknek alávetett új szolgáltatások lényege, hogy egy időben tesznek lehetővé adatátvitelt és hang kommunikációt. Az NTT DoCoMo által kifejlesztett technológiai megoldásoknak köszönhetően a Japan Airlines repülőterein akár 384 Kbit/s-os sebességű adatátviteli sebesség is elérhető lesz. Az adatátvitelért egyébként az NTT DoCoMo harmadik generációs FOMA hálózata felelős, a hang kommunikáció zavartalanságáról pedig egy a Narita repülőtér által üzemeltetett vezeték nélküli LAN hálózat gondoskodik.

Ismeretes, hogy az NTT DoCoMo mostanság számos különböző tesztet folytat, hiszen nemrégiben megkezdődtek a cég első, 3,5G alkalmazásokkal kapcsolatos tesztjei, ezenkívül pedig javában folynak a szolgáltató negyedik generációs (4G) kísérletei is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle