Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT DoCoMo repülőtéri 3G teszteket folytat

Kütyük

Az NTT DoCoMo repülőtéri 3G teszteket folytat

A Japan Airlines és az NTT DoCoMo a napokban közösen jelentették be, hogy június 2. és november 30. között széleskörű teszteket fognak végezni a különböző harmadik generációs mobiltelefonos, illetve vezeték nélküli LAN (Local Area Network) technológiák repülőtereken történő használatát illetően.

A légitársaság és Japán legnagyobb mobil operátorának mérnökei a Narita repülőtéren egyidejű hang- és adatátvitelre képes FOMA adatkártyákkal felvértezett kéziszámítógépekkel, illetve hordozható számítógépekkel fognak teszteket és méréseket végezni.

A Japan Airlines a közelmúltban ugyan üzembe helyezett már néhány vezeték nélküli szolgáltatást, azonban ezen szolgáltatások csak a hang kommunikációval voltak kapcsolatosak. A most első körben alapos teszteknek alávetett új szolgáltatások lényege, hogy egy időben tesznek lehetővé adatátvitelt és hang kommunikációt. Az NTT DoCoMo által kifejlesztett technológiai megoldásoknak köszönhetően a Japan Airlines repülőterein akár 384 Kbit/s-os sebességű adatátviteli sebesség is elérhető lesz. Az adatátvitelért egyébként az NTT DoCoMo harmadik generációs FOMA hálózata felelős, a hang kommunikáció zavartalanságáról pedig egy a Narita repülőtér által üzemeltetett vezeték nélküli LAN hálózat gondoskodik.

Ismeretes, hogy az NTT DoCoMo mostanság számos különböző tesztet folytat, hiszen nemrégiben megkezdődtek a cég első, 3,5G alkalmazásokkal kapcsolatos tesztjei, ezenkívül pedig javában folynak a szolgáltató negyedik generációs (4G) kísérletei is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés