Connect with us

technokrata

Hamarosan már a Palm Tungsten C-vel is telefonálhatunk

Kütyük

Hamarosan már a Palm Tungsten C-vel is telefonálhatunk

A világ legnagyobb kéziszámítógép gyártójaként jegyzett Palm szoftverfejlesztőkkel társulva minden eddiginél népszerűbbé szeretné tenni Wi-Fi kompatibilis eszközeit.

A Milpitas-i (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai csütörtökön bejelentették, hogy a Palm több partnercéggel társulva tovább kívánja szélesíteni a Wi-Fi támogatással rendelkező Tungsten C kéziszámítógép szolgáltatási körét. A Palm többek közt azt tervezi, hogy internetes telefonos funkciókkal ruházza fel az említett kéziszámítógépet, illetve, hogy javít az általa biztosított Wi-Fi szolgáltatások használhatóságán és nem utolsó sorban biztonságán.

A nemrégiben debütált Tungsten C a Palm első Wi-Fi kompatibilis kéziszámítógépe, mely többek közt egy 400 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale mikroprocesszort, 64 MB memóriát, beépített billentyűzetet, valamint egy 320×320 pixel felbontású színes kijelzőt tudhat magáénak. A Palm képviselői elmondták, hogy a vállalat szoros együttműködést folytat a VL nevezetű céggel. Ezen együttműködési projekt keretein belül a fejlesztők a Tungsten C-n meghonosítják a VL féle Gphone alkalmazást, így a parányi kéziszámítógép a jövőben akár már telefonálásra is használható lesz. A Palm ígéretei szerint a Gphone alkalmazás már a jövő hónapban elérhető lesz a Tungsten C-re.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Palm a napokban szerződést kötött az Orange mobil operátor céggel. Ezen szerződés értelmében az Orange idén nyáron megkezdi a Tungsten W típusjelzésű GSM/GPRS mobiltelefon-kéziszámítógép széles körben történő forgalmazását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle