Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondok a Nokia 8910 Bluetooth támogatásával?

Kütyük

Gondok a Nokia 8910 Bluetooth támogatásával?

Egy ausztráliai férfi panasszal fordult az egyik helyi fogyasztóvédelmi szervezethez, mondván, hogy Nokia 8910 típusjelzésű mobiltelefonjának elméletileg a legtöbb Bluetooth csatolóval kompatibilisnek kellene lennie, viszont a gyakorlatban teljesen más a helyzet.

A Sydney Morning Herald beszámolója szerint az információs technológiai tanácsadóként tevékenykedő férfi nemrégiben egy teljesen szabványos, személyi számítógépekbe tehető Bluetooth kártyát vásárolt, és rövid idő után meg kellett állapítania, hogy Nokia gyártmányú mobiltelefonja nem hajlandó együttműködni a kártyával, noha specifikációi szerint illene neki.

Az ily módon pórul járt Brendan Clarke ezt követően felhívta a Nokia terméktámogatási részlegét, és kifejtette problémáját. A Nokia munkatársai nem tudtak segíteni Clarke-nak, és végül azt mondták neki, hogy csak a Socket márkajelzésű PC-s Bluetooth kártyák kompatibilisek a Nokia 8910-zel. Emberünk ezt követően döntött úgy, hogy az ügyben illetékes fogyasztóvédelmi hivatal elé tárja az ügyet, mely hivatalnál bepanaszolta a Nokiát, mondván, hogy a finn gyártó félrevezeti a vásárlókat, amikor azt állítja, hogy említett készüléke bármely Bluetooth csatolóval kompatibilis.

Most a Nokián van a sor, vagyis a cégnek be kell bizonyítania, hogy a Nokia 8910 bármely, kereskedelmi forgalomban kapható Bluetooth kártyával hajlandó együttműködni, ellenkező esetben pedig egy a Clarke által vásárolt kártyával ténylegesen kompatibilis telefont kell adnia a férfinak, a harmadik lehetőség pedig az, hogy a Nokia visszaadja azt a 980 ausztrál dolláros összeget, amennyibe a 8910 került.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés