Connect with us

technokrata

Az első ázsiai kereskedelmi EDGE projekt

Kütyük

Az első ázsiai kereskedelmi EDGE projekt

Malajzia egyik vezető mobiltelefonos szolgáltatója, a norvég Telenor érdekeltségi körébe tartozó DiGi Telecommunications megbízta a Siemenst, hogy különböző GSM, GPRS, illetve EDGE technológiákat honosítson meg hálózatában.

A Telenor csoport most először fordult mobilkommunikációs megrendeléssel a Siemens felé, valamint említésre méltó, hogy ez az első kereskedelmi EDGE fejlesztési projekt Ázsiában.

A Telenor csoport és a Siemens között létrejött megállapodás értelmében a német gyártó rádió bázisállomásokat, kapcsolási technológiát, valamint számos egyéb szoftver és hardver megoldást fog szállítani a maláj DiGi Telecommunications részére. Ezzel párhuzamosan a Siemens a maláj mobil operátor már meglévő GSM, illetve GPRS infrastruktúráját EDGE technológiával spékeli meg. Ismeretes, hogy a GSM szabványon alapuló EDGE a világszerte egyre szélesebb körben elérhető GPRS-nél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, és tulajdonképpen egy a GSM (2G) és az UMTS (3G) technológiai közötti köztes fejlesztési állomásnak tekinthető.

Az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) technológia esetében a minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességet egy új modulációs megoldás valósítja meg. Az EDGE előnyei közé tartozik a maximálisan 472 Kbit/s-os adatátviteli sebesség, illetve, hogy az EDGE az UMTS-sel szemben sokkal könnyebben adaptálható a már meglévő mobiltelefonos hálózatok esetében. Az európai mobiltelefonos szolgáltatók közül egyébként nemrégiben a Pannon GSM folytatott elsőként EDGE teszteket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle