Connect with us

technokrata

A Mediatek beszáll a mobiltelefon chipek piacára

Kütyük

A Mediatek beszáll a mobiltelefon chipek piacára

Az eddigiekben elsősorban DVD mikrochipek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó tajvani Mediatek a közeljövőben meg kíván jelenni a világ egyik legnagyobb félvezetőpiaci szegmensében, még pedig a mobiltelefonokba szánt chipek piacán.

A relatíve kis méretű tajvani cég termékeinek tehát olyan nagy és neves, immár több éves mobiltelefonpiaci tapasztalatokkal rendelkező cégek termékeivel kell majd felvennie a versenyt, mint amilyen például a Motorola, vagy a Texas Instruments.

Yu Ming-to, a Mediatek üzleti részlegének a vezetője egy a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy a Mediatek az elmúlt években szép sikereket ért el a DVD chipek piacán, azonban mivel mostanság ez a szegmens egyre inkább telítődik, a vállalatnak új, komoly gazdasági növekedéssel kecsegtető piaci szektorok felé kell kacsingatnia.

Yu Ming-to elmondta, hogy a Mediatek immár több mint két éve folytat különböző mobiltelefonos kutatási és fejlesztési projekteket, és amennyiben minden jól megy, akkor vadonatúj termékeit várhatóan még ebben az évben forgalomba fogja hozni. A Mediatek egyébként tisztában van azzal, hogy nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy képviseltetni kívánja magát a mobiltelefon chipek piacán, a cég vezetői azonban elmondásuk szerint türelmesen fogják várni az első sikereket. Amennyiben a Mediatek akár csak két százalékos részesedést tud szerezni ebben a számára új piaci szektorban, bevételei több mint tíz százalékkal fognak növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle