Connect with us

technokrata

Széleskörű 4G tesztekbe kezd az NTT DoCoMo

Kütyük

Széleskörű 4G tesztekbe kezd az NTT DoCoMo

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy széleskörű negyedik generációs mobiltelefonos tesztekbe kezd a Kanagawa tartományban található Yokosukában, ahol egyébként a cég legnagyobb kutatási és fejlesztési központja található.

Japán legnagyobb mobil operátorának képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy az NTT DoCoMo már 1998 óta foglalkozik a negyedik generációs mobil technológiák fejlesztési munkálataival.

Ezen fejlesztések kapcsán fontos mérföldkövet jelentett, amikor tavaly októberben az NTT DoCoMo-nak zárt helységben laboratóriumi körülmények között sikerült üzembe helyeznie egy 4G prototípus rendszert, melynek letöltési, illetve feltöltési adatátviteli sebessége elérte a 100, illetve 20 Mbit/s-ot. A szolgáltató most már ki szeretne lépni a laboratóriumokból, és nyílt terepen kíván számos negyedik generációs tesztet lefolytatni. Tudni lehet, hogy ezen gyakorlati tesztek elsősorban a VSF-OFCDM (Variable Spreading Factor Orthogonal Frequency and Code Division Multiplexing), illetve a VSF-OFCDMA (Variable Spreading Factor Code Division Multiple Access) technológiával lesznek kapcsolatosak. A tesztek elvégzésére az NTT DoCoMo természetesen megkapta a helyi telekommunikációs hivatalok engedélyét.

Ismeretes, hogy míg világszerte egyelőre a harmadik generációs mobiltelefonos rendszerek terjedése is roppant lassan megy végbe, addig Japánban a mobil szolgáltatók jelenleg már több millió 3G előfizetővel rendelkeznek, és a szigetországban javában folynak a 3,5G, illetve a már említett 4G tesztek. A 4G szabvány specifikációit egyébként várhatóan a közeljövőben fogja rögzíteni az ITU-R.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle