Connect with us

Németországban várhatóan késni fog a 3G bevezetése

Kütyük

Németországban várhatóan késni fog a 3G bevezetése

A Vodafone az elmúlt napokban burkolt módon kifejezésre juttatta, hogy nem kizárt, hogy németországi harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásai csak a jövő esztendőben fognak beindulni.

Ezen hírek alig pár nappal azt követően láttak napvilágot, hogy a Vodafone egyik legfőbb német riválisa, a T-Mobile különböző technikai nehézségekre hivatkozva bejelentette: elképzelhető, hogy arra fog kényszerülni, hogy első UMTS szolgáltatásait az eredetileg tervezettnél későbbre, várhatóan 2004-re tolja el.

Elemzők szerint a harmadik generációs mobil szolgáltatások németországi bevezetését egy specifikus nehézség hátráltatja. Ez a nehézség nem más, mint hogy amikor az előfizetők egy harmadik generációs hálózati szakaszból átautóznak egy csak második generációs szolgáltatásokat biztosító cellába, az ezen idő alatt folytatott telefonbeszélgetések nagy valószínűséggel megszakadnak. Ugyancsak a hátráltató tényezők közé sorolható, hogy egyelőre csak nagyon kevés harmadik generációs mobiltelefon van forgalomban, illetve, hogy az új szolgáltatások ára túlzottan magas lenne.

A Vodafone vezetői a napokban egyébként az nyilatkozták, hogy jövő márciusra egymillióra szeretnék növelni a németországi Live előfizetők számát. A legfrissebb adatok szerint az igen komoly promóciós kampánnyal támogatott szolgáltatást jelen pillanatban valamivel több mint 400 ezren használják az országban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom