Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amit a gombákról tudni érdemes…

Kütyük

Amit a gombákról tudni érdemes…

Az informatika mellett sok egyéb dolog is megtalálható az Interneten, ám egy-egy témát ritkán járnak körbe igazán magyar nyelven. Nos, a gombák terén egy igen részletes weblap született a Világháló magyar szegletében.

A Gombanet nevű honlap célja, hogy a gombákról általánosságban informáljon, illetve a hazánkban fellelhető fajtákról ad kézzelfogható tájékoztatást. Az egyszerű design tökéletesen megfelel a lap céljának, az olvasó figyelmét semmilyen fölösleges cicoma nem vonja el a lényeges tartalomtól. Ennek köszönhetően könnyen el lehet igazodni az egyes témák között.

Ha kedvünk tartja, az összes, adatbázisban szereplő gombát végigtekinthetjük (a lista nem kicsi, jelenleg 180 fajta található a weblapon), legtöbbhöz (a magyar és a latin néven kívül) kép is társul. Emellett megtudhatók az alapvető információk: az adott fajta mikor terem, s emberi fogyasztásra mennyire alkalmas.

Külön fejezetet kaptak a mérgező gombák, illetve az ezzel kapcsolatos tudnivalók, és a gyógyhatású gombák is. Érdekes szolgáltatás a receptek rész, amely gombából elkészíthető ételek receptjeit tartalmazza (igaz, a választék itt nem túl bő). Összességében elmondható, hogy az adatbázis tekintetében még munkára szoruló, de egy, a témát alaposan körbejáró, hasznos honlapot látogathat meg az érdeklődő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés